Vybrali jste černou nebo bílou?

Pokud si myslíte, že černá symbolizuje jen to špatné a bílá je dobrá, jste na omylu. Je to mnohem složitější. Černá taky označuje autoritu, sílu, eleganci, formálnost. Je to taky symbol zármutku, ale taky útěchy. Skvěle ladí s ostatními barvami. Bílá naznačuje panenství, čistotu a svátost, ale taky chlad a nemoci a nemocnice. 

Černá 1: Na černé je skvělé to, že se dobře páruje s jinými barvami. Pokud jste si vybrali tenhle odstín, jste silní, spolehliví a královští. Možná máte tendenci oceňovat v životě tajemnější věci, ale stále si potrpíte na formalitu a stabilitu. Pokud cítíte nudu, je načase hledat něco nového nebo někoho nového, ideálně toho, kdo si vybral červenou nebo žlutou – ti dodají vašemu životu potřebný elán.

Černá 2: Spíše šedý odstín černé má někdy negativní význam. Je bez jasu a vitality, ale nemusí to tak být. Naučte se cenit si toho, že jste elegantní a stabilní. Určitě nepatříte k divochům ani nedáváte najevo svou spontánnost, ale berte to jako kompliment. Dívejte se na svou tendenci k šedé s hrdostí a vědomím, že takhle vás lidé vidí.

Bílá 3: Východní kultury vnímají bílou jako symbol smrti, zatímco západní jako znamení života. Pokud jste si vybrali tento odstín, možná trávíte příliš spoustu času přemýšlením o tématech, jako jsou smrt a smysl vašeho života. Možná si ani nejste jistí, jak máte se svým životem naložit. Netrapte se tolik a starosti nechte stranou. Méně myslete, více jednejte.

Bílá 4: Toužíte po maximální jednoduchosti. Užíváte si čisté povrchy, bílé stěny a čistotu obecně. Jste důležitou osobou v životech mnoha lidí, ale nezapomeňte myslet taky na sebe. Mohli byste skončit izolovaní, pokud do svého života nenecháte vstoupit barvy jiných lidí. Kromě toho, kolik barev ladí s bílou? Vlastně všechny. Život pak bude víc rozmanitý. 

Vybrali jste modrou?

Jistě, modrá je symbolem klidu a hloubky, ale symbolizuje taky oblohu a moře. Modrá je barva dobrodružství. Obecně je považovaná za mužskou a silnou barvu, která představuje upřímnost, důvěryhodnost, moudrost a klid. Zatímco červená je barva války, modrá je barva spojená s racionálními argumenty.

Modrá 1: Hledáte pilíře síly. Možná jste už tuto podporu hledali kolem vás, ale síla je ve vás samotných. Stejně tak i mír. Pokud tedy máte pocit, že žijete jak na rozbouřeném moři, hledejte způsoby, jak proniknout dovnitř sebe sama a najít klid. Možná vám pomůže meditace, terapie, modlitby nebo chvilka o samotě.

Modrá 2: Klid a mír jsou pozitivní věci, ale stejně jako zuřící oceán vás může i přílišný klid proměnit v letargickou či depresivní bytost. Na tichém a stabilním životě není nic špatného, ale může to vést brzo k nudě. Pokud jste upadli do rutiny, je čas vyzkoušet něco nového a jiného. Probudí vás to a přitom mír uvnitř vás vám zůstane napořád.

Modrá 3: Světle modrá představuje zdraví a bezpečí. Pokud vás v poslední době něco rozrušuje, je zřejmě načase zpomalit. Nejste líní, znáte pouze své limity a hranice. Přijměte klid ve svém životě, abyste si mohli vyléčit své další problémy. To, co někteří lidé považují za nudné, je pro vás jen nutnost, jak si udržet svůj klid.

Modrá 4: Už nějakou dobu jste chtěli zažít dobrodružství. Proto nemusíte hned lézt po skalách ani vyrazit na safari. Jestli jste chtěli na nějakou konkrétní dovolenou na delší dobu, je čas najít prioritu této cesty – přinese vám rovnováhu do vašeho života? Nabije vás zase?

Pokračování na další straně