1. Pijte hodně čisté vody a čaje bez cukru

Zapomeňte na nápoje s cukrem a umělými sladidly. Obyčejná voda, káva, neslazený zelený čaj – to je to, co je pro vaše tělo nejužitečnější. Naše játra nedokáže zpracovat obrovské množství cukru, proto ho přeměňuje na tuk v oblasti břicha.

  1. Jezte ovoce

Chutě na sladké vám pomůže uhasit ovoce. Zpočátku je budete chtít jíst poměrně hodně, ale časem to všechno projde. Žvýkáním ovoce přispíváte k výrobě hormonů sytosti a obohacují tělo o vlákninu. Kromě toho, ovoce obsahuje obrovské množství antioxidantů a vitamínů.

  1. Konzumujte více zeleniny

Nejlépe se hodí zelenina, která je zcela surová, dušená nebo připravená na páře. Barevná zelenina je zdrojem potřebných živin! Podobně jako ovoce, obsahují vitamíny, minerály, antioxidanty a zdravou vlákninu, která tělu dává pocit sytosti, protože na své strávení potřebuje více času.

Snažte se zeleninu nesmaží a obecně se vyvarujte její dlouhodobému tepelnému zpracování. Lépe uděláte, pokud ji nastrouháte na struhadle a potřete rostlinným olejem.

  1. Jezte více bílkovin

Vejce, tvaroh, obiloviny – vaši věrní pomocníci v boji proti tuku na břiše. Quinoa, luštěniny a seitan (pšeničný lepek) jsou také bohaté na lehce stravitelné rostlinné proteiny pro rychlé hubnutí.

Čím kvalitnější bílkoviny budete jíst, tím rychleji břišní tuk spálíte. To se však nevztahuje na maso zvířat, protože obsahuje škodlivé látky, které vyvolávají vznik rakoviny.

  1. Vyhněte se rafinovaným sacharidům

Sacharidy jsou životně důležité pro naše tělo. Ne všechny jsou však zdraví prospěšné. Rafinované zrna jsou zrna, z nichž se odstraní vláknité a výživné části, čímž se zcela zbaví vitamínů. Patří mezi ně rafinovaná bílá mouka z pšenice a výrobky z ní.

V procesu trávení se rafinované sacharidy přeměňují na cukr a tuk, zvyšují chuť k jídlu, což vede k rychlému nárůstu hmotnosti.

Pokračování na další straně