Jak na zdravé hubnutí?

Pijte vodu ještě předtím, než budete jíst

Udělejte si z toho zvyk. 10 minut před jakýmkoli jídlem se snažte vypít sklenici vody. Ještě lépe uděláte, když vypijete rovnou dva menší sklenice. Voda pomáhá při detoxikaci organismu a také napomáhá k dobré a správné funkci vnitřních orgánů. Podporuje látkovou výměnu a “spláchne” všechno, co ve střevech nemá být a připraví je tak na příjem potravy.

Přidejte do jídel chilli nebo pálivou papriku

Pokud máte rádi kořeněná jídla, máte vyhráno. Kořením nešetřete. Pálivá paprika nebo chilli napomáhají ke spalování tuků.

Procházejte se 2-krát rychlejší

Zkuste během procházky zvýšit tempo chůze. Neříkám, že máte rovnou utíkat, jen jděte rychlejší chůzí alespoň nějaké úseky. Pokud nemáte čas na cvičení, ale stíháte procházky s pejskem nebo jen jdete pěšky z práce, přidejte do tempa a zpopelní kalorie rychleji.

Nahraďte přejídání pomalým jedením

Pokud budete každé sousto jíst pomalu, pomalu žvýkat a budete se k jídlu více soustředit, přestanete se přejídat. To je tajemství štíhlé postavy mnoha žen ve světě. Vyzkoušejte to například na týden a uvidíte, že si na to zvyknete a později vám to už ani nepřijde zvláštní.

Pokud budete dodržovat tato jednoduchá pravidla, dříve či později se vám podaří nějaké to kilo shodit. Začněte malými kroky. Změňte svůj jídelníček, odstraňte z něj sladkosti a nezdravá jídla a uvidíte. Samozřejmě, že výsledek se nedostaví hned za pár hodin. Jedná se o dlouhodobý proces a v podstatě i životní styl.

Naše tělo je velmi šikovné. Je jeden trik, díky kterému můžete své tělo oklamat. Například, když si zacpete nos a prožijte nejdříve brambor a následně jablko, nebudete mezi nimi cítit žádný rozdíl. Chuť a vůni jídel můžete využít ve svůj prospěch a to, jak budete potraviny vnímat, bude mít vliv na dosažení vašeho cíle.

Do jídelníčku zahrňte více polévek, masa, zeleniny, ovoce, ryb a luštěnin. Pokud hledáte příklad nějakého zdravého a vynikajícího jídla, vyzkoušejte tuto “sekanou” z kuřecího.

Pokračování na další straně