Nedávno se jí často zdál stejný sen: byla se svým nejmladším synem na velké mýtině, která byla celá posetá květinami. Ale syn nestála vedle ní, ale v dálce s velkou kyticí sedmikrásek. Valentina se k němu začne rozbíhat, ale on se k ní nepřibližuje, ale vzdaluje se.

A v určité chvíli zmizí, jako by se rozpouštěl ve vzduchu. Zůstal jen oblak bílých okvětních lístků sedmikrásek, který pomalu klesal k zemi. Když Valentina doběhla k tomuto místu, uviděla nápis „st. Sadová, 15.

Volal nejstarší syn Nikolaj. Bylo mu 18 let a už byl studentem hlavní univerzity. Řekl, že přijede na víkend, a že mu maminčiny palačinky moc chybí.

Valentina zjistila, že v domě není mléko. Nejdřív chtěla manžela Stanislava poslat do obchodu, ale pak si to rozmyslela a rozhodla se, že se půjde trochu odreagovat. Život jde dál… Musíme se dát dohromady a žít dál! Vždyť má nejstaršího syna Nikolaje, který také potřeboval lásku a péči.

V obchodě koupila, jak zamýšlela, mléko a také Nikolaiovy oblíbené sladkosti. Po zaplacení nákupů u pokladny zamířila k východu, když najednou uslyšela dětský smích. Ten hlas byl bolestně povědomý. Tak se smál její mrtvý syn Sebastián.

Valentina se vrhla směrem, odkud byl slyšet dětský smích, a přitom srazila reklamní ceduli. Když se sklonila, aby ho zvedla, byla žena doslova zaskočená. Cedule měla stejnou adresu, jakou viděla ve snu.

Valentina si uvědomila, že to nebyla náhoda. Její syn jí chtěl něco říct!

Večer dorazil nejstarší a nyní jejich jediný syn Nikolaj Večeře se nesla v vřelé rodinné atmosféře. Valentina překvapivě rychle usnula, ale v noci ji probudil zpěv, který se ozýval z koupelny. Znovu uslyšela Sebastienův hlas. Zazpíval svou oblíbenou píseň.

Zalapala po dechu a srdce jí divoce bušilo. Valentina šla do koupelny, ale nikdo tam nebyl. Žena usoudila, že to byla její chorá fantazie.

Aby se vzpamatovala, pustila vodu a umyla si obličej. Pak si z nějakého důvodu namydlila ruku a přejela namydlenou rukou po zrcadle. Najednou mýdlová pěna začala mít podobu písmen a známá adresa „St. Sadová, 15. Valentina se rozhodla tuto adresu ověřit na internetu.

Žena při pátrání zjistila, že se jedná o adresu sirotčince. Na jeho stránkách viděla fotografii chlapce jménem Ivan. Byly mu 4 roky. Ivanovi rodiče zemřeli před pár lety při autonehodě. Po smrti rodičů ho vychovávala babička, ta však před půl rokem zemřela a chlapec skončil v dětském domově.

Valentina řekla svému manželovi všechno, o svém snu, o incidentu v obchodě, o tom, co se stalo v noci v koupelně. Stanislav k velké radosti Valentiny řekl, že dnes určitě půjdou do dětského domova.

Pokračování na další straně