2. Jablečný ocet bolest krku

Bolí vás hrdlo? Vyzkoušejte kloktat tento ocet!

Samozřejmě ne pouze tak, samotný. Napusťte si sklenici teplé vody z vodovodu a přidejte 3 lžíce octa. Kloktání opakuje každou hodinu.

3. Jablečný ocet znaménka

Pokud vás trápí nehezké znaménka, vyzkoušejte na ně nanést  jablečný ocet . Účinně je dokáže odstranit díky obsahu kyseliny.

Jednoduše namočte do octa kousek vaty nebo jiného tamponu, přiložte na znaménko a zabalte. Nechte působit pár hodin, nejlépe celou noc. Nebojte se pokud se vám stav znamének zpočátku zhorší. Je to normální.

4. Jablečný ocet a bradavice a na kuří oka

Totéž jako se znaménky platí is bradavicemi. Avšak dávejte pozor! Jablečný ocet  se nesmí dostat do očí!

5. Jablečný ocet a dna

Ve složení tohoto octa se nachází kyselina jablečná, která obnovuje rovnováhu pH v organismu. Dokáže také zajistit vyplavování kyseliny močové z těla.

Jak na to?

V 2 dcl rozpusťte 1 lžičku octa a vypijte 2 krát za den.

6. Jablečný ocet a cholesterol

Díky svému složení dokáže snižovat špatný cholesterol (LDL). A jako bonus dokáže snižovat krevní tlak.

7. Jablečný ocet a pleť

Jablečný ocet  dokáže účinně čistit pleť. Má skvělé antibakteriální účinky a tím čistí póry do hloubky. Skvěle dokáže odstraňovat odumřelé kousky kůže a zjemňovat vrásky. Dokáže také vyrovnat pH pokožky.

Některé americké studie uvádějí, že je tento ocet vhodný k léčbě některých kvasinkových infekcí jako například Candida albicans.

8. Jablečný ocet na ekzém a akné

Pokud máte problémy s akné, víte, že krémy na jeho léčení nejsou vůbec levná záležitost. Vyzkoušejte levnější a přírodní alternativu – jablečný ocet!

Obsahuje kyselinu jablečnou, která má silné antibakteriální účinky. Čistí pokožku a tím předchází tvorbě pupínků a akné.

Zdroj:somzena