Zimnice a teplota
Zimnice a teplota může vzniknout z několik příčin; navzdory tomu je citrón vždy velkou pomocí. Španělé to nazývají přítelem, který nikdy neselže. Tady je ta španělská metoda, jak je popsána doktorem Woodem: „Šťáva z jednoho citrónu se přidá do hrníčku čaje z červeného jetele nebo vojtěšky alfalfa a vypije se najednou dvakrát denně bez mléka a cukru.“

Revma

Užívej šťávu z poloviny citrónu před každým jídlem a před uložením se k spánku. Může to být před použitím ředěno destilovanou vodou anebo použito ve forma silné citronády, také dvakrát denně aplikuj citrónovou šťávu na postiženou oblast z venku – externě. Většina lékařů, kteří používají tuto léčbu, tvrdí, že po třech dnech, jistý ale pomalý proces léčby citrónem ukazuje své očistné a bolesti utišující kvality.

Strupovitost

Celý svět dnes ví, že léčba citrónovou šťávou je při tomto onemocnění velmi účinná. Strupovitost má široké pozadí, ale toto je prokazatelný nedostatek účinku vitamínů, které obsahuje citrón, díky němu začne lépe a rychleji pracovat zažívací systém, vyléčí se prostředí v ústech a posílí se celý imunitní systém, jelikož se strava významně obohatí o vitamin C, který je v citrónu obsažen.

Bolest hlavy

Citrónová šťáva s několika lžičkami horkého čaje (nejlépe z červeného jetele nebo vojtěšky alfalfa) je skvělou léčbou důmyslného Newyorského barmana pro ty, kteří mívají nepřetržité bolení hlavy – nebo taky bolesti hlavy z jiných příčin. Takto se jeho zákazníci mohou naprosto zbavit užívání všech léků proti bolesti.

Zubní kámen

Citrónová šťáva je sama o sobě úžasný prostředek pro čistění zubů. Pokud namáčíte kartáčky do zředěné citrónové šťávy, budete mít čisté jak kartáčky tak zuby.

Citrón jako posilující prostředek

Mnoho žen, mužů a dětí, kterým chybí vytrvalost, mají nedostatek vápníku. Pokud se 30 dní dvakrát denně užívá citrónový koktejl, tak dojde ke změnám v chemii těla, což velmi posílí organismus, zlepší se paměť a výdrž, stejně jako se člověku vrátí barva do tváří. Citrónový koktejl se dělá z citrónové šťávy, sojového mléka a medu rozmíchaného v mixéru nebo ještě lepší roztřepaného v šejkru.

Citrón jako dobré ochucovadlo

Co se týká zelené zeleniny, nemusíte se bát. Nasbírejte si šťovíkové listy, mladé pampeliškově listy a hořčičné, mladé lístky bodláku, jemně povařené a ochucené citrónem. Ochuťte citrónovou šťávou vše, kde byste dali za normálních okolností ocet – omáčky, saláty, okurky….

Citrón jako prostředek proti molům

Ve Francii mají pěkný zvyk dávat do svých šatních skříní oloupané slupky od citrónu (i mandarinek a pomerančů). Takto mají své skříně chráněny před moli. Nebo také vzít zralý citrón, do jeho slupky napíchat mnoho koření hřebíčků a dát do skříně, kde pomalu vysychají a zanechávají příjemnou vůni ve všech skříních i v místnosti.

Citrón a vyčerpanost

Poutníci na dlouhých cestách, stejně jako cestovatelé a badatelé se dívají na citrón jako na dar z nebe. Když začnou pociťovat únavu, vysají trochu šťávy z citrónu skrze díru, kterou udělají nahoře ve slupce. Je to velmi rychle účinný lék, který dodává téměř neuvěřitelné občerstvení. Badatelé používají citrón jako ochranu před mnohými tropickými infekcemi. Trocha citrónové šťávy uhasí žízeň daleko lépe než mnohonásobně větší množství vody. Zkušení cestovatelé tvrdí, že když přidali citrónovou šťávu do běžné pitné vody v různých oblastech, je to jako desinfekční prostředek a zabraňuje to vzniku nemocí, které by vznikly z rozdílných vodních zdrojů.

Důmyslný citron

Tento trik byl odkoukán od vážených podnikatelů a obchodníků vedoucích život na úrovni, když mají být po prohýřené noci ráno opět na nohou. Rozčtvrtí citrón, posypou ho solí a sní ho celý kromě kůry ještě před samotnou snídaní. Veřejní mluvčí tvrdí, že tento trik je důležitým stimulantem než mají vyjít na podium.

Vaginální hygiena

Zředěná citrónová šťáva je bezpečnou a účinnou metodou pro vaginální hygienu. I když je to silné antiseptikum, neobsahuje žádné dráždivé látky jako obsahují různé jiné prostředky pro výplachy atd.

Pokračování na další straně…