Proč mít astma, když je všude plno citrónů?

Dr. Joseph H. Greer nemá žádné obavy, že by se jeho pacientům vrátilo astma. K všeobecné detoxikační dietě jim dává 2 polévkové lžíce citrónu před každým jídlem a před spaním.

Kašel a nachlazení

Pečené citróny – peč na sucho celý citrón, dokud nerozpukne a neotevře se – se dávají na kašel a nachlazení pacientům všeho věku s obrovským úspěchem. Když se citrón rozevře, smíchej z něho vymačkanou šťávu se šťávou z čerstvého ananasu (půl na půl) a trochou medu. Pacient pocítí okamžitou úlevu.

Ananasová šťáva k citrónu dodá své mocné „trávicí“ enzymy, čímž uvolní hleny v krku.

Čínské použití citrónu

Když čínští lékaři zjeví něco ze svých přírodních léčeb, je to většinou hodnotné k přečtení. Výbornou léčbou pro poškozené nehty a zanícená nehtová lůžka je citrón, kterému se odřeže vršek, prst se dá do citrónu a vše se ováže obvazem. Ráno se může rána vyčistit.

Potíže se žlučníkem

Existují lékaři, kteří zakazují jakékoliv léky při potížích se žlučníkem a poučí své pacienty, aby omezili aspoň na jeden den všechno, kromě citrónové šťávy.

Stav spojený s pocitem na zvracení, nedostatkem chuti k jídlu, s trávicími problémy, špatnou chutí v ústech je velice často zapříčiněn „lenivými“ játry.

Růže

Mnoho lidí se hrozí při pohledu na infekční zarudnutí kůže! Obklady z citrónové šťávy jsou obrovskou úlevou poté, co se všechny mocné léky ukážou jako neužitečné.

Spála

Doktor Georgie W. Wood napsal o spále následující: Mohu vyléčit 49 případů spály z 50 citrónem a arabskou gumou. Jakmile se projeví první příznaky, uložte dítě do postele a dávejte mu pít citronádu s arabskou gumou – polovinu čajové lžičky do sklenice citronády. Zakryjte břicho suchým flanelem; potom zabalte dítě do bílé vlněné přikrývky vyždímané v horké vodě; nahoru dejte suchou deku a použijte další přikrytí, abyste vyvolali pocení. V některých případech situaci velmi urychlí přikládání lahví s horkou vodou (termofory) z vnější strany deky. Po hodině pocení, během které se hojně pije citronáda s arabskou gumou, by mělo být dítě dosucha utřeno a oblečeno podle vlastní potřeby. Citrónová šťáva má sklon odstraňovat hnisavá ložiska, která se utvářejí uvnitř v ústech.

Záškrt

Při záškrtu je citrónová šťáva také úžasně silnou desinfekcí a pomocníkem pro trávení. „Šťáva by se měla kloktat,“ říká doktor Wood, „každou hodinu nebo dvě a vždy by se měla při tom tak půl až jedna čajová lžička citrónové šťávy spolknout. Toto odetne falešnou membránu v krku a pomůže, aby vyšla ven.“

Vodnatelnost – edém

Oloupejte z citrónu kůru, nasekejte dužninu na malé kousky a přikryjte medem. Na začátek si vezmi jeden citrón a takto vymačkej posléze šťávu s medem;

postupně každý den přidávej, dokud nebudeš brát šťávu z 8 nebo 10 citrónu za den.

Pokračování na další straně…