druhý- empatický

Novorozenec se již narodil v rodině s bratrem a vše sdílí. Buď to prožívá jako soutěžní situaci, nebo se úplně uvolní, protože cítí, že nemá šanci konkurovat svému staršímu bratrovi, mnohokrát se dokonce může vzbouřit!

Novorozenci jsou obecně empatičtí, klidní a mnohem méně úzkostliví než prvorozenci.

Jsou otevřenější a flexibilnější, což je základem klíčového systému postojů a přesvědčení v dnešním světě!

Třetí

Počáteční roky života člověka začínají stejným způsobem jako u prvorozeného, ​​ale v jeho životě trůn nastává, dokud nechodí do školy. Opice mají tendenci rozumět dospělým lépe než svým vlastním vrstevníkům.

Mají hluboké sebevědomí a sebeúctu, ale podle Adlera se v nich může sociální zájem vyvíjet méně než u těch, kteří vyrůstali se sourozenci. Ačkoli, aby získali pozornost, mohou se stále chovat velmi láskyplně.

Efektivně dosahují svých cílů, ale vyznačují se optimismem vůči prvorozenému.

čtvrtý – diplomat

Situace prostředního bratra je velmi zvláštní, protože na něj nedosahuje ani největší moc, ani nejmenší panovačná povaha a navíc v konfliktech často zaujímá své místo uprostřed.

Proto bude mnohokrát v rodině mírotvorcem a vyvine se skvělý smysl pro zprostředkování mezi lidmi a vytvoření harmonie, míru kolem něj!

poslední- monopolní

Před nejmladším dítětem jsou v zásadě dvě typické cesty: buď jsou přehnaně chránění a zdrceni, místo toho řeší téměř vše a on je světlem v očích rodiny! Později, když se dostane do ostrých situací, bude to pro něj všechno nevýhoda.

Druhou možností je být na konci řady v rodině a nechat mu jen svlečené oblečení a hračky, které už jeho sourozenci nepoužívají. V tomto případě se v nejmladším bratrovi vyvíjí velmi statečná a vynalézavá osobnost, protože všechny své problémy musíte vyřešit sami!

Zdroj:esoteric