VODNÁŘ (21. LEDEN – 19. ÚNOR)
Netrpělivost, tvrdohlavost, přílišná emocionálnost.


Vodnáři jsou kritičtí myslitelé s brilantní myslí, která se však může pořádně rozzuřit, když s nimi někdo nesouhlasí nebo má na věc prostě jiný názor. Vodnáři jsou také velcí individualisté, těžko si s někým vytvoří vztah a jsou velmi tvrdohlaví. Navíc se vyznačují nepřiměřeně velkou výbušností.

RYBY (20. ÚNOR – 20. BŘEZEN)
Házení viny na druhých, vázání se na problémy druhých, nepraktičnost.

Ryby v sobě mají jaksi zakořenění pocit, že jejich životním posláním je zachránit celé lidstvo před bolestí a křivdou. Bohužel, právě to je mnohdy důvodem toho, proč lidé v znamení Ryby žijí v jakési vymyšlené bublině a absolutně nejsou schopni fungovat v reálném živote.Tiež na sebe často přebírají problémy druhých, přesto, že to dělají dobrovolně, později jim to dávají za vinu.

BERAN (21. BŘEZEN – 20. DUBEN)
Pohŕdavosť, schopnost mimořádně rychle se rozčílit, nerozvážnost.


Lidé ve znamení Berana jsou dosti sobečtí a orientovaní bývají zpravidla na sebe. Když to tak není a když nejsou středem pozornosti, velmi rychle se vytočí. Mnohdy udělají unáhlené rozhodnutí, které později v konečném důsledku litují (ne vždy si to však přiznají).

BÝK (21. DUBEN – 20. KVĚTEN)
Opatrnost, lenost, mírná anti-Sociálno.

Býci jsou sice velmi praktičtí lidé, ale své schopnosti kvůli své lenosti mnohdy nevyužívají naplno. Charakterizuje je také možná až přehnaná opatrnost a to, že nikdy se nepouštějí do věcí, které jsou „zdarma“ – Býci jsou totiž velcí materialisté.

Pokračování na další straně