Co o Vás tedy vypovídá Vaše oblíbené období?

Jaro představuje čas, kdy temné dny zimy ustupují do zapomnění, venku se vše začíná zelenat a teploty se příjemně zvyšují. Pokud je Vaší oblíbeným obdobím právě jaro, toužíte po nových zážitcích a změně, kterou potřebujete po dlouhé a chladné zimě.

Léto je o delších, teplejších a slunečných dnech. Pokud je zažíváte, milujete být venku a žít aktivní životní styl. Teplé měsíce léta Vám umožňují cestovat a užívat si outdoorové aktivity. Jste pravděpodobně extrovert a lidé Vás nazývají optimistickými, příjemnými a asertivními.

Podzim dle psychologů představuje druhé obnovovací období v roce stejně jako jaro. Pokud dáváte přednost tomuto období, neustále hledáte změnu.

Zima se svými chladnými měsíci je příležitostí pro všechny, kteří jsou introvertní a cítí se dobře ve svém domě. Být schoulený na svém gauči v teplém svetru s teplým nápojem v ruce zní zkrátka jako Vaše představa o ideálním odpoledni.

Vedle toho, jak psychologové zkoumali preference ročních období, zjistili, že sezónní změny teplot a světla mohou mít vliv na naše chování a náladu také. Jedna studie dokonce naznačovala, že měsíc, ve kterém se člověk narodil, může ovlivnit jeho osobnost. Např. ti, kteří se narodili v zimě, mají menší sklon ke vznětlivému temperamentu.

Takže pokud Vám ještě někdy někdo poví, že jste náladoví jako počasí, klidně mu řekněte, že je to normální.

Zdroj:prosvet