Udělejte si procházku do nedalekého parku nebo do sousedního lesa, možná i k řece. Pokud nemůžete, můžete si přírodu představit doma. Pohodlně se posaďte, několikrát se zhluboka nadechněte a proveďte relaxační cvičení, jako je jóga nebo meditace. Uvolněte hlavu, obličejové svaly a poté celé tělo. Začněte počítat od 10 tím, že si budete opakovat: „Deset, jdu hlouběji do sebe… devět, jdu hlouběji do sebe,“ až do 1.

Poté, když zklidníte svůj dech a ucítíte své tělo, začněte si představovat nebo si uvědomovat, že jste obklopeni přírodou. Představte si, že jste sami, na krásném místě v přírodě – u řeky, v lese, na pláži. Může to být místo známé nebo místo zcela neznámé, skutečné nebo imaginární. A pak v něm jen chvíli zůstaňte. Zapojte všech pět svých smyslů, vnímejte vítr na kůži, vůni květin, cvrlikání ptáků, zachyťte všechny barvy a tvary kolem sebe. Udělejte si procházku a dobře se rozhlédněte kolem sebe, sledujte, jak se vaše okolí mění s každým krokem. Pak si dřepněte, dotkněte se rukama matky země. Vnímejte její energii proudící vašimi rukama. Pak si představte touhu, udělejte si konkrétní touhu vědomou ve své mysli. Příroda vám dá odpověď, poslouchejte, dokud odpověď nepřijde.

Co vám říká příroda? Jak zní její hlas? Je unavený a vyčerpaný nebo melodický a veselý? Všechno, co slyšíte nebo cítíte po stanovení přání a záměru, může být symbolickou odpovědí na to, co chcete. Neignorujte signály ! Ať už je odpověď jakákoli, nechte si ji několikrát projít hlavou. A pak to řekněte nahlas, svým vlastním hlasem, když vyjdete z vizualizace. A pak si vezměte kus papíru a zapište si odpověď, kterou jste dostali. A zakončete to sepsáním 3-4 dalších způsobů, jak byste mohli dosáhnout svých ambicí, samozřejmě ve spolupráci s přírodou. Všechno v životě je jednoduché, ale pouze tehdy, když jsme věrní sami sobě a přirozenému plynutí.