V 16. týdnu těhotenství byl dvojčatům diagnostikován transfúzní syndrom dvojčat, neboť Teddymu zmizel na skenuje močový měchýř. Když zmizí jedné dvojčeti močový měchýř je to velmi špatné. Ve 20. týdnu jsme dostali ty nejhorší možné zprávy. Konzultant řekl Danielle a Joe-ovi že musí udělat velmi těžké rozhodnutí.

Danielle vysvětluje: „Řekl nám, že pokud nic neuděláme, pravděpodobně ztratíme naše dvojčata, ale pokud bych podstoupila laserovou operaci, byla by zde šance, že jedno z dvojčat, to větší přežije, ale také se může stát, že zemřou obojí. V té chvíli jsme vůbec netušili, co máme na to říct. Zoufale jsem se rozplakala.

Daniellina mama Joanne však přišla z druhou možností, řekla, že pár má kontaktovat známého místního specialistu na komplikované porody dvojčat, trojčat a podobně. Profesor Kypros Nicolaides pracuje ve proslulé nemocnici a řekl, že se pokusí matce pomoci. Souhlasil, že se s Danielle mohou setkat na druhý den.

Danielle se vyjádřila: „Profesor Nicolaides vysvětlil, že dvojčata nejsou v dobrých podmínkách. Pokud chceme zachránit alespoň jedno miminko, musíme podstoupit laserovou operaci. Tak jsem se na to zavázala. Strašně to bolelo. Nejprve lékaři na mém žaludku udělali řez a pak do něj vložili laser a kameru. Dívala jsem se na obrazovku a viděla jsem, jak kamera jde vedle Ronnie, pak jsem se musela podívat jinam, protože laser mi řezal krevní cévy. „

Pokračování na další straně