Dnes, kdy lékař vidí, že ramenní kloub pacienta potřebuje vyměnit, většinou ho navede na operaci kde mu ho vymění za umělý implantát. Protéza soustavy je vyrobena z plastu a je v ní umístěna kovová koule.

Transplantace používají „živý“ materiál zatím nejsou potřeba. Ale v případě poptávky jsou dealeři černého trhu připraveni a nabízejí ramenní klouby za cenu 500 eur.

Vůbec není zvláštní, že  kosti a vaziva  jsou poměrně dobře se prodávající komoditou. Mohou se dlouho skladovat, takže se v médiích často objevují případy, kdy jsou lékaři stíháni za zneužívání své pozice, když shromažďují „materiál“ z neoprávněných mrtvol.

Pak tyto kosti a vazy putují na černý trh, kde je kupující mohou dostat po 2-3 tisíc eur za „balíček“.

Gram kostní dřeně  u tajných transplantologie stojí až 23 tisíc eur – je to dokonce více než stejné množství kokainu nebo heroinu. A proces, kterým „materiál“ shromažďují je pro dárce prakticky bez bolestný.

Potenciálních dárců na černý trh přiláká hlavně paradigma, že prodat svou dřeň oficiálně nemohou, mohou ji pouze darovat – velmi bolestivým způsobem.

Stává se, že orgány a části lidského těla, které se prodávají na černém trhu nejdou k transplantaci. Často se ocitají v rukou mediky-vědců nebo dokonce sběratele kuriozit.

Tak například,  lidská lebka  se zachovalými zuby jako na obrázku, představuje zcela populární zboží. Kupci jsou ochotni za takovou věc dát i do 1200 eur.

V roce 2015 američtí specialisté provedli první transplantaci skalpu, která byla absolutní úspěch.

Za rohovku  místní specialisté požadují kolem 4000 dolarů. Ale zákazník bude muset zaplatit mnohem více – kolem 24 tisíc.

Samozřejmě v této částce je zahrnuta i operace na transplantaci. Zlatý věk této procedury začal již před půl stoletím, ale dnes už začíná upadat kvůli umělých analogů.

Krev  vždy byla a vždy bude odbytným zbožím a obvykle jí nikdy není dost. V závislosti na zemi černý trh nabízí různé ceny za tuto drahocennou tekutinu. V průměru však za pintu – něco přes půl litru krve – zaplatíte kolem 337 eur.

Popularita krve jako zboží oživuje noční můry jako „krevní trhy“ v Indii, kde chudých lidí prostě chytili, zavřeli do klecí a nutili je 16krát měsíčně darovat krev.

Často lidé s dlouhými vlasy obětují svůj dar ve prospěch lidí s rakovinou. Na černém trhu však stále existuje určitý zájem o vlasy jako zboží. Používají se hlavně pro výrobu paruk. V průměru za 25 centimetrů vlasů zaplatíte 70 eur.

Transplantace kůže se obvykle provádí v případě, že pacient utrpěl strašné popáleniny. Většinou se používá kůže samotného pacienta, ale pokud jí není dostatek, využívá se i pomoc externích dárců.

Jako dárci mohou být použití mrtví, kteří ještě během svého života souhlasili s použitím svého těla ve prospěch druhých. I tak však na černém trhu najdete všechno – včetně kůže. Pravda nestojí mnoho – 10 eur za čtvereční palec (6,5 x 6,5 centimetru).

V mnoha zemích je prodej  vajíček  pro dárce legální a zcela výnosný. Zdálo by se tak tedy, že v tomto případě černý trh nemá místo, ale tito lidé se dostanou opravdu všude.

V podobných případech jednoduše dárci zaplatí více a od kupců berou méně, tak, že odstraní všechny možné legálně poplatky. Za vajíčko na černém trhu zaplatíte do 12 tisíc eur.

A nakonec  mozek,  zcela nejdůležitější orgán tu přece nemůže chybět. Věc je v tom, že on představuje nesmírnou hodnotu, ale jen pro bezprostředního majitele. Mozky se prodávají pouze pro lékařské účely.

Ano a vysokou cenu vám dají pouze tehdy, pokud je to mozek nějaké známé osobnosti nebo s velmi vzácnou patologií. Obyčejný mozek v bance stojí maximálně 100 eur.

Jak vidíte, dnes už fráze „zdraví si nekoupíš“ jaksi neplatí. V dnešním světě se dá koupit prakticky všechno. A pokud si spočítáte výše uvedené částky můžete dostat i hodnotu průměrného člověka.Zajímavý článek? Řekněte o něm i přátelům!

zdroj: videoboom.cc