5. Akné, nebo kožní vyrážka

Pokud jste velkým fanouškem zpracovaných potravin, nebo alkoholu, jeden den můžete zažít nedostatek zinku ve Vašem těle. Nedostatek zinku ovlivňuje celé Vaše tělo a způsobuje problémy s střevy a imunitním systémem. Výsledkem může být alergie a negativní vliv na stav Vaší pokožky.

Potraviny bohaté na zinek jsou: ústřice, hovězí, jehněčí a kuřecí maso, fazole, cizrna, dýňová semínka, kešu, houby a špenát.

6. Náhlé zvýšení hmotnosti

Pokud nemůžete vysvětlit své neočekávané přírůstky hmotnosti, pravděpodobně máte nedostatek jódu. Jód je zodpovědný za produkci hormonů štítné žlázy, které pomáhají řídit Váš metabolismus a pokud je jejich hladina nízká, Vaše tělo spaluje méně kalorií, a Vy tak následně začnete ukládat tuky.

V potravinách není mnoho zdrojů, ale v mořských plodech je mnoho jódu, stejně jako v mléčných výrobcích a jodované soli.

7. Krvácení dásní a pomalé hojení ran

Pokud máte tento problém, pravděpodobně máte nedostatek vitamínu C. V současné době to není příliš běžné, ale existují skupiny lidí, které jsou ohroženy, jako jsou těhotné a kojící ženy, starší lidé a kuřáci.

Není těžké získat dostatek vitamínu C, pokud máte zdravou a vyváženou stravu a konzumujete pravidelně čerstvé ovoce a zeleninu.

8. Deprese

Pokud máte pocit deprese, zejména v zimních měsících, může to být známka nedostatku vitamínu D. Je to velmi časté a většinou to postihuje ty lidi, kteří trpí nedostatkem slunečního světla, protože žijí daleko od rovníku, nebo zůstávají v interiéru po celou dobu. Díky tmavé kůži a nadváze je to ještě riskantnější.

Pokud nemáte příležitost získat více slunce, dopřejte si vitamínové doplňky a jezte potraviny bohaté na vitamín D, jako je losos, treska, játra, sleď, sardinky, krevety, žloutky, tuňák, ústřice a houby.

Stanovení diagnózy může být mnohem komplikovanější. Jeden symptom může naznačovat různé problémy, několik různých nedostatků může přijít dohromady, nebo jeden nedostatek může způsobit další. Zdravé stravování a zdravý životní styl jsou nezbytné, abyste se cítili dobře. Pamatujte, že jste to, co jíte. A místo boje s příznaky se pokuste najít příčinu a porazit ji.

Zdroj:https://brightside.me