# 4. Posiluje kosti.

Pivo může posílit kosti, podle výzkumu provedeného na univerzitě Tufts. Zjistilo se, že muži, kteří vypili jedno nebo dvě piva denně, měli až o 4,5% větší hustotu kostí než abstinenti. Kdo však pil více, měl o 5,2% méně. Pivo obsahuje hodně křemíku, který je dobrý pro zdraví kostí. Jeho nedostatky, například v případě zlomenin končetin, způsobují, že se hojí pomaleji. Optimální dávka jsou dvě piva denně. S více se může stát opak a naše kosti se častěji zlomí.

# 5. Snižuje riziko cukrovky

Pití jednoho piva denně snižuje riziko vzniku diabetes mellitus II až o 25 procent. Pití více piva tyto výhody znásobí.

# 6. Snižuje riziko srdečních chorob.

Výzkum ukázal, že pijáci mají o 42% nižší riziko vzniku srdečních chorob ve srovnání s nepijícími. Chcete -li maximalizovat výhody, omezte se na jedno pivo denně (půl litru, přibližně 5% alkoholu). A užívejte si zdraví.

# 7. Zabraňuje vzniku krevních sraženin.

Vědci z Harvardu zjistili, že mírné množství alkoholu (včetně piva) pomáhá předcházet vzniku krevních sraženin, které blokují průtok krve do srdce a mozku, což je nejčastější příčinou mrtvice.

# 8. Snižuje riziko rakoviny.

Portugalští vědci dokázali, že marinováním steaku v pivu se eliminuje až 70% karcinogenních látek HCA produkovaných při smažení masa. Cukry v pivu způsobují blokování HCA. Pivo (jako ve víně) navíc obsahuje antioxidanty, které mají protirakovinné vlastnosti.

# 9. Zlepšuje paměť a stimuluje mozek.

Jedno pivo denně nás může zachránit před Alzheimerovou chorobou a demencí. Výzkum provedený v roce 2005, který zahrnoval skupinu 11 tisíc. starší lidé, ukázali, že umírnění pijáci snížili riziko poklesu duševní výkonnosti až o 20%ve srovnání s nepijáky.

# 10. Prodlužuje život.

A to je možná největší výhoda piva. V roce 2005 americké ministerstvo zemědělství uvedlo, že umírnění pijáci žijí déle. Odhaduje se, že mírné pití každoročně zabrání 26 000 úmrtím – díky nižší náchylnosti k cukrovce, infarktu a mrtvici.

Zdroj.fithacker