Azita nemohla uvěřit vlastním očím, když viděla, jak zpod země trčí dvě malé nohy.

Okamžitě začala kopat půdu, aby dítě osvobodila. Ani nevěděla, jestli je dítě naživu.

„Jen jsem křičela.“ Všechno bylo zabaleno do modrého ručníku a uvnitř bylo dítě, “řekla Azita.

Protože Azita neměla pokrytí po telefonu, nemohla ani zavolat pomoc. Trochu vyděšená žena vzala dítě na ruce a rozběhla se k nejbližší silnici a nervózně se snažila zastavit auto.

Jeden z řidičů zastavil a rychle je odvedl na nejbližší policejní stanici. Tam zůstala Azita u Matthewa, jemně ho umyla a pokusila se ho uklidnit.

Ukázalo se, že někdy vše, co potřebujeme, je dotek jiné lidské bytosti.

„Popadl mě za zápěstí a přestal plakat.“ Bylo to velmi dojemné, “říká Azita.

Zároveň žena nemohla pochopit, jak nemocný člověk musí být, aby něco takového udělal. Dítě stále mělo na břiše visící pupeční šňůru.

Naštěstí pomoc přišla rychle a po náležité lékařské péči Matthew událost přežil.

Malého válečníka si nakonec adoptovala úžasná rodina a jeho biologická matka nebyla nikdy nalezena ani zatčena.

5

Matthew se o extrémně obtížném začátku svého života dozvěděl až v dospělosti. Jednoho dne jel se svou kmotrou v autě, když se ho zeptala, jestli mu někdo někdy řekl pravdu.

„Vyprávěla mi celý příběh a nemohl jsem tomu uvěřit.“ Šel jsem domů a udělal nějaký průzkum. Nakonec jsem ostatním řekl, že se cítím docela dobře, když jsem přežil nemožnou situaci, “řekl Matthew.

Matthew se také rozhodl najít ženu, která ho tehdy našla, a osobně jí poděkovat za to, co udělala. Koneckonců mohla ignorovat signály vyslané psem a klidně pokračovat v běhu, ale neudělala to, a tak mu zachránila život.

O 20 let později …

Přestože Azita chtěla zjistit, co se stalo samotnému Matthewovi, bylo to docela obtížné. Když byl adoptován, ukázalo se, že prakticky neexistuje způsob, jak kontaktovat jeho rodinu.
Žena byla v depresi, ale utěšovala se skutečností, že někde na světě existovala rodina, která ho milovala a udělala pro něj cokoli.

Nakonec to byl renomovaný rozhlasový redaktor Ryan Seacrest, který pomohl Matthewovi setkat se s Azitou. Pozval je oba do svého studia a zaznamenal jejich setkání.

6

Azita řekla, že čeká 20 let, aby se znovu setkala s Matthewem.

„Jsi přesně tak, jak jsem si tě představoval.“ Z vaší velikosti jsem okamžitě usoudil, že jste to vy. Děkuji, že jste vstoupili do mého života a změnili ho. Věděl jsem, že se někdy ještě setkáme. Den, kdy jsem ho potkal, posílil moji víru. Bůh se připojil k našim cestám pro větší účel. “

7

Oba mají v úmyslu zůstat v kontaktu. Podívejte se na jejich krásné a dojímavé setkání ve videu níže:

Zdroj: youtube.com