zabiják plevele

5 litrů octa smíchejte se dvěma šálky epsomskej soli a ¼ šálku saponátu. Nastříkejte na přesně plevel, která vám vyrůstá na chodníku či terase. Pro směs použijte alespoň 10% ocet – čím více kyselosti, tím lepší výsledek.

Větší papriky a sladší rajčata

Oblíbený trik pěstitelů zeleniny. Epsomská sůl dokáže ovlivnit velikost a množství plodů, dokonce i jejich chuť. Stačí, když rozsypete kolem každé rostlinky 1 lžíci soli a hned zavlažuje vodou . Proceduru opakujte každé dva týdny, dokud se neobjeví květiny . Další možností je připravit si postřik u 1-2 lžic soli, 5 litrů vody a nastříkat pomocí lahve s rozprašovačem na půdu kolem rostlin.

sladší ovoce

Ano, i chuť ovoce dokáže ovlivnit epsomská sůl. Díky ní budou melouny, jahody, broskve a citrusové plody sladší. Na podporu sladkosti postupujte stejně jako v předešlém kroku.

přírodní hnojivo

Všimli jste si, že listy na rostlinách jsou zvlněné nebo žluté ? To jsou známé příznaky nedostatku hořčíku. Nastříkejte směs vody a epsomskej soli přímo na listy, nebo nasypte hrst do půdy a zavlažte. Potřebný hořčík tak rychle doplníte.

Pro krásné růže

Bohatato kvetoucí, zdravé a krásné růže. Nasypte ji kolem keřů a zavlažte, případně aplikujte formou roztoku na půdu kolem růží.

článek pokračuje na další stránce..