Manželé byli úplně bezradní a nevěděli, jak porozumět dědečkově zprávě z onoho světa.

Bylo už pozdě a dívka spěchala domů. Silnici ale opět zablokoval pes majitelky, který zároveň zuřivě štěkal.

Nina nešťastnou náhodou zakopla a spadla psovi přímo pod tlamu. Ale ona se na dívku nevrhla, ale začala přívětivě vrtět ocasem a olizovat si ruce. Nina, aby vstala, nechtěně popadla psa za obojek a stalo se, že při tom rozepnula řetízek, ke kterému byl přivázaný.

Pes, vysvobozený z řetězu, rychle běžel na vzdálený konec dvora a rychle začal tlapami hrabat zemi. Dívka šla k bráně, ale pes na ni opět hrozivě zaštěkal.

Nina se společně s Fedorem a jeho ženou přiblížila k místu, kde pes kopal zem. Už se vytvořila docela hluboká díra, na jejímž dně byla vidět malá krabička.

Když to vyndali, ukázalo se, že je to krabice. Jeho víko se snadno otevřelo. Když se podívali do krabice, všichni zalapali po dechu. Byl až po vrch plný zlatých šperků.

Pro radost se dvojice nezmohla ani na slovo. To stačí na provoz vnuka a na studium na univerzitě! Šťastný pár doprovodil Ninu domů. Jakmile zaklepala na dveře, prudce se otevřela a na prahu stál Ninin vzrušený manžel. Už obvolal všechny nemocnice, proběhl kolem celého lesíka.

Nina řekla všechno, co se jí stalo. Dívka se přitom přistihla, že si myslí, že už se na tchyni nezlobí. A když její manžel řekl, že si pronajme samostatný dům, řekla, že to není nutné. S tchyní se bude snažit udržovat dobrý vztah.

Vztah tchyně a snachy je věčný problém s mnoha nástrahami. Řešení je někdy těžké. Hlavní je ale pochopení a chuť neproměnit svůj život a život svých blízkých v noční můru.

Dobrodružství, která se Nině stala, jí pomohla si to uvědomit.