Muž zuřivě otevřel všechny dopisy a začal je jeden po druhém číst. Marina během jeho delší služební cesty porodila dítě. Porodila chlapce a z nějakého důvodu ho nechala v nemocnici a podepsala odmítnutí dítěte. A důvodem tohoto ženina jednání bylo, že novorozený chlapec měl vážnou vrozenou srdeční vadu. A lékaři jí řekli, že není naděje na vyléčení.

Lékaři mávli rukou a přesvědčili mladou matku, že dítě nebude žít déle než několik měsíců. Andrej se držel za hlavu a řval jako raněné zvíře. Pak začal tiše šeptat. Co to udělala? Proč to jejich synovi udělala? Proč zradila své dítě?

Ráno, když už svítilo slunce, si muž zavolal taxík a zamířil do rodného města své zesnulé ženy. Našel manželčinu přítelkyni Annu. Ukázal Anně dopis a řekl jí, aby mu všechno řekla. Anna sklopila oči a začala vyprávět příběh.

Když byl Andrej šest měsíců služebně v zahraničí, Marina porodila dítě. Marina nejprve nic neřekla, protože chtěla Andreje překvapit, až přijede. Byla velmi šťastná. Koneckonců si dítě opravdu přála. Když se však dítě narodilo, lékař jí sdělil, že diagnóza je vrozená srdeční vada. Marii bylo řečeno, že dítě nebude žít déle než několik měsíců. Tolik trpěla a nechtěla, aby trpěl i Andrej. Nikomu o své tragédii neřekla, jen své nejlepší kamarádce. Byla odhodlaná překonat tento zármutek sama.

Anna pak slíbila, že bude sledovat život dítěte a všechno Marině řekne, protože pracuje v nemocnici, kde se dítě narodilo. Andrej se tiše zeptal, kde je dítě teď Anna odpověděla: „Jsou mu čtyři roky. Je to bystrý, milý chlapec.

Andrej řekl Anně, aby mu okamžitě dala adresu sirotčince, kde jeho syn žije. Když doktor přivedl Nikitu, Andrej zalapal po dechu a oči se mu zúžily. Nikita mu byl velmi podobný. Muž natáhl k chlapci ruku a řekl mu, že je jeho otec, že si pro něj přišel, že si ho odtud navždy odvede, že jde domů. O dva měsíce později, po nekonečném papírování, přijel Andrej se synem do jejich města. Nikita podstoupil operaci srdce a stal se zcela zdravým dítětem. Jakmile byl Nikita zcela zdravý, Andrej vzal svého syna na hřbitov v Marině. Andrej Nikitovi řekl: „Tohle je hrob tvé matky. A že je teď andělem, který se na svého syna dívá z nebe.