#7 Rozzáří okna

Pokud chcete, aby se vaše okna opět rozzářila, můžete použít směs teplé vody a alpy. K lesklému zrcadlu vám dopomůže vychladlý slabý čaj nebo octová voda. Namočte si v tekutině hadřík, vyždímejte ji a zrcadlo přetřete. Když to zaschne, můžete jej vyleštit.

#8 Límec na košili zůstane zářivě bílý

Stačí, když ho před nošením potřete Alpou – zejména z vnitřní části. Díky tomuto jednoduchému triku si nemusíte lámat hlavu s tím, jak zažloutlý límec vyperete.#9

#9 Voňavý domov a klid od much

Vyrobte si účinný postřik do interiéru s krásnou vůní. Stačí vám 1 citron, 1 lžička alpy, kapka olivového oleje, svazek levandule a 10ks hřebíčku. Do 300 ml vody dejte nakrájený citron, hřebíček a vařte asi 5 minut. Potom přidejte levanduli, olej, Alpu a nechte vychladnout. Pak jednoduše přelijte do láhve s rozprašovačem a nastříkejte do interiéru.

#10 Odstraní skvrny

Na skvrny od pryskyřice je Alpa jako stvořená. Namočte do Alpy vatový tampon a přiložte přímo na skvrnu. Nechte působit a poté vyperte jako obvykle.

#11 Tlačí vás boty, žádný problém!

Stačí, když si vnitřek bot vytřete Alpou a chvíli necháte působit a pak si boty můžete klidně obout. Kromě toho, že alpa eliminuje nepříjemný zápach, způsobí, že i pevné kožené boty “povolí” a vy je obujete mnohem pohodlněji.

Zdroj:alternativnimagazin