3 Na kuří oka, mozoly a popraskané paty

Domácí recept na popraskané paty, otlaky a kuří oka! Pokud vás tyto problémy trápí, vyplatí se vyzkoušet. Rozdrtíme 10 tablet aspirinu, nasypeme do skleněné uzavíratelné nádoby a zalijeme 250 ml Alpy. Směs necháme odležet dva dny při pokojové teplotě a každý den protřepeme, aby se aspirin dobře rozpustil.Každý večer si tuto směs naneseme na paty pomocí navlhčeného vatového tampónu – tampon necháme na patě. Potom patu zabalíme do potravinové fólie a obujeme přes ni ponožku. Necháme působit celou noc. Ráno nohy opláchněte, dobře vysušte čistým ručníkem a natřeme krémem.

4 Pomoc při bolestech zápěstí a syndromů karpálního tunelu

Díky tomuto jsem se vyhnula operaci a nesnesitelným bolestem zápěstí: Za pokus nic nedáte a pokud máte podobný problém, toto doporučuji všemi deseti!

500 ml Alpy Lesana nalijeme do dózy, nebo sklenice na zavařování a přidáme 5 listů listů aloe vera (cca 15 cm dlouhých a 3 cm širokých). Do této směsi vložíme i 15 ks aspirinu a necháme louhovat v lednici 1 týden. Natíráme bolestivá místa každý večer před spaním asi po dobu 3 týdnů. Pomáhá i při takzvaném “tenisovém lokti”.

5 Pomáhá oteklým nohám

Mnozí lidé používají Alpu i při problémech s oteklými nohami. Stačí, když si napustíte teplou vanu a do vody nalijete trochu Aply. Poležte si v této lázni alespoň 20 minut a problém s otokem by měl pominout, nebo alespoň zmírnit.

6 Ochrání vás před komáry

Vždy, když šla babička na pole, nastříkala si na zápěstí trochu této směsi: S komáry a mouchami měla celý den klid!

Do alpy 200 ml Alpy nasypeme 30 hřebíčku a přidáme kůru z jednoho citronu. Necháme louhovat alespoň 24 hodin a potom používáme jako klasický repelent. Nastříkáme na odhalené části těla, případně i na oblečení. Komáři se drží dál a máte klid vždy, když jdete ven. Skladujeme v chladničce.

Pokračování na další straně