Nevíme jistě, co je na tom pravdy, ale většina světa si myslí, že hrobka se skutečně nachází v chrámu Božího hrobu v Jeruzalémě. Stavba kostela začala za vlády císaře Konstantina Velikého v roce 326, ale říká se, že římský císař Hadrián postavil na místě kostel již ve 2. století, protože místní křesťané toto místo uctívali jako Kalvárii.

Důkazy pro Zahradu Josefa z Arimatie však mohou být také přesvědčivé. Evangelium podle Jana říká: „Na místě, kde byl ukřižován, byla zahrada a v zahradě nová hrobka, ve které ještě nebyl nikdo pohřben.“ Hrobka v zahradě byla vytesána do skály a odpovídá biblickému popisu.

Církev Božího hrobu je nicméně jednou z nejdůležitějších svatyní křesťanství, ke které je v současné době připojeno šest různých kostelů. Z nich mají největší vliv řecká pravoslavná, římskokatolická církev a arménská pravoslavná církev.

Kostel Božího hrobu – Jeruzalém

Co vědci objevili, když poprvé otevřeli hrobku po 500 letech?
Kostel Božího hrobu byl obnoven v roce 2015, kdy vědci odebrali vzorky z povrchu hrobky a kamenného lože. Vědci objevili vápencovou vrstvu pod mramorovou deskou, na kterou bylo údajně umístěno tělo Spasitele. Pod touto deskou je druhá deska, také z mramoru, s vyrytým křížem.

Poté, co vědci odebrali vzorky, uvedli, že ke zkoumání nálezů bude zapotřebí dalších let analýzy. Ale každopádně řekli, že si všimli několika zvláštních věcí.

„Existovaly jevy, které nemůžeme vysvětlit.“ Když jsme se pokusili prozkoumat dutinu posvátného kamene, zařízení pro snímání elektromagnetické rezonance selhala. Kristova hrobka je živá hrobka. Existují přírodní jevy, které mohou interferovat s elektromagnetickými poli. “ Řekl profesor na Národní technické univerzitě v Aténách.

Zdroj:filantropikum.com