Váhy

Váhy se snaží své trápení vyvážit něčím příjemným. Podle pohlaví, věku a finančních možností vyvažují Váhy své utrpení širokým spektrem rozptýlení od cesty kolem světa na šedesátimetrové jachtě až po umytí všech oken v domě. Proto se Váhy na první pohled mohou zdát jedním z nejméně skleslosti podléhajících znamení. To však jenom proto, že nikdo neví, co Váhy stojí vyvažování hořkých závaží zrad příjemnými závažíčky potěšení.

Štír

Štír trpět neumí. Přesněji, poctivě se o to snaží, ale není mu to dáno.

Střelec

Střelci trpí komplexně. Správný Střelec dává zálibně dohromady důvody k trápení a snaží se seřadit je na palebné čáře tak, aby vystřelily všechny naráz. Střelec nebude jen tak lkát a pít hořký odvar pouze proto, že ho opustila žena (manžel). Bude se snažit zařídit věci tak, aby ho hned po odchodu partnera pokud možno ještě vyhodili z práce. A jde-li mu o naprostý ideál, zlomí si pro jistotu ještě nohu. Teprve pak je souprava utrpení kompletní.

Kozoroh

Trpí s pohledem směle upřeným vpřed. Stát se může cokoli. Toho je si Kozoroh naprosto vědom a je stoicky připraven přijmout úder rovnou do svého krásného mohutného čela. A chová naději, že tohle všechno co nejdřív nějak skončí. Přesněji řečeno, ne nějak, ale dobře skončí. To neznamená, že Kozoroh snad nosí růžovoučké tričko optimisty. Znamená to tolik, že Kozoroh zapře své silné rohy do ohrady a říká si mantru: „Ohrada není věčná, ohrada není věčná, padni, ty dubová zrůdo, Kozoroh je silák“. A ohrada padne, protože to se nedá vydržet.

Vodnář

Vodnář strádá nafoukaně. Ti ubozí, nicotní lidičkové si nezaslouží znát mou bolest! A při tom vypadá Vodnář tak, že ti ubozí, nicotní lidičkové si vyměňují starostlivé pohledy: neměli bychom mu zavolat záchranku? Vodnář však bez pohnutí nepřítomně zírá pohledem plným staletého utrpení někam na souhvězdí, jehož jméno nosí. Ano, šeptá si, po mě pojmenovali souhvězdí a mě by mělo být zle? A víte co – hned je mu nějak líp.

Ryby

Ryby trpí s rozkoší. Není vyloučeno, že někde v hloubi šupin se Rybám zdá, že trápení vlastně rády nemají. To je však sebeklam. Skutečná Ryba se chytí každé maličkosti, například pochybného večerního telefonátu manželovi, jemuž volá jakýsi Bedřich, což je samozřejmě nějaká ženská, i když mluví sytým barytonem. Tak tedy Ryba se chytí a už se trápí. A trpí tak, že bory hučí po skalinách v padesátikilometrovém okruhu. Hlasitě zalká a jde se utopit. Že se Ryba utopit nemůže, je detail. Pro Rybu není důležité utopit se, chce dát najevo svůj postoj!

Zdroj:Pronaladu