5. Blahodárné účinky na ženský organismus

Masturbace nejen že umí ženám vylepšit náladu, ale má spolu s orgasmem pozitivní vliv na překlenutí hormonálních výkyvů. Ať už jde o bolestivou menstruaci, premenstruační syndrom, přechod nebo bolesti s ním spojené. Masturbováním žena také posiluje svalstvo pánevního dna i svůj kardiovaskulární systém, eliminuje bolest hlavy a migrény a navíc snižuje deprese i pravděpodobnost vzniku rakoviny děložního čípku.

6. Po svatbě ženy masturbují méně

Podle americké psycholožky a poradkyně v oblasti sexu Tracey Fox v celosvětovém měřítku masturbuje zhruba 80 procent žen. Po sňatku se jich prý sebeuspokojuje o něco méně, a to 68 procent.

7. Častěji masturbují ženy, které začaly žít sexuálně dřív

Výzkum University of Chicago z roku 2009 tvrdí, že více masturbují ženy (ale i muži) s vyšším vzděláním, dále ti, co začali sexuálně dříve žít, nebo ti, kteří vystřídali větší množství sexuální partnerů. Podle tohoto výzkumu se naopak méně sebeuspokojují ti, kteří byli vychovávání ve věřících rodinách.

8. Také výjimky existují

Některé ženy se sebeuspokojují pouze zřídka nebo to zkoušely jenom párkrát za život. Také se najdou i ženy, které nemasturbovaly vůbec. Tyto ženy mají ve většině případů odtažitý vztah k sexu, který je příliš netěší, a orgasmu dosahují pouze výjimečně.

Zdroj:jenženy