Uvědomila si, že se ztratila, a rozhodla se vrátit do původního bodu trasy. Nyní začala být pozornější a otočila se přesně tam, kde to bylo nutné. A malý smrk byl přesně za ní. U velkého žulového pomníku s fotografií krásné mladé ženy si uvědomila, že už je skoro tam. Teď už jen zbývalo najít rezavý plot, vedle kterého byla žádaná část hřbitova.

Katya hledala různými směry, ale neviděla, co hledala. Ale do oka mi padla stará babička, která měla na sobě tmavé šaty. Dívce blesklo hlavou, že je na chladný dubnový den příliš světlo. Babička zuřivě trhala trávu na kopci a odhodila ji stranou. Přitom si nespokojeně mumlala pod nos.

Když se dívka přiblížila, slyšela, co stará žena říká. Byla nešťastná, že se nikdo o hrob nestaral. Zamumlala, že všichni jen procházejí, ale nikoho ani nenapadlo vytrhávat obrovské plevele.

Katya chápala nelibost své babičky a rozhodla se nabídnout jí pomoc. Ale ona na ni jen zírala a pak jí nařídila, aby šla tam, kam šla. Dívka byla překvapená, ale nehádala se. Chtěla pokračovat v hledání, ale pak si všimla něčeho zvláštního.

V části hrobu, kde stařenka stála, byla země čerstvá, vykopaná teprve nedávno. Sama babička nevypadala nejlépe. Její šaty od ramene k lemu byly potřísněné blátem. A vlhká země byla očividně uvízlá v šedivých vlasech.

Katyou prošel mráz. Podívala se na pomník a uviděla fotografii. Obrázek jasně ukázal stejnou starou ženu, která teď stála u hrobu, a urputně trhala trávu. Jen ona vypadala trochu plnější a veselejší.

Dívka zděšeně ztuhla a babička se na ni podívala. Nespokojeně sledovala Katyinu zkamenělou tvář a najednou vydávala zvuk jako vrčení.

To stačilo, aby dívka dostala rozum. Aniž by se dostala na silnici, rychle utekla z toho strašného místa. Dokázala se otočit až po několika minutách. Chtěl jsem se ujistit, že ji stará žena nesleduje. Ale nikdo za nimi nebyl.

Katya okamžitě odešla domů. Na opravu hrobu manžela jejího souseda ani nepomyslela. Dívka se dlouho snažila vzpamatovat z hrůzy, kterou zažila. Ale dodnes, babička, která si čistí svůj vlastní hrob, vidí v nočních můrách.

Co si o tomto příběhu myslíte? Zažili jste někdy takové děsivé a nevysvětlitelné události?

Zdroj:nghenhachay.net