Nová analýza mumifikované „mořské panny“ nalezené v japonském chrámu přesně odhalila, z čeho je vyrobena, a není to to, co si vědci mysleli.

Staletí stará mumifikovaná „mořská panna“, o níž vědci nedávno odhalili, že jde o příšernou panenku tvořenou částmi zvířat, je ještě podivnější, než se dříve myslelo, ukazují nové poznatky.

V roce 2022 vědci objevili mořskou pannu , která je asi 12 palců (30,5 centimetru) dlouhá, ležící uvnitř zapečetěné dřevěné krabice v japonském chrámu, který se nachází v prefektuře Okayama. V té době se vědci domnívali, že byl vyroben z trupu a hlavy opice přišitých na tělo ryby bez hlavy .

Strašidelný hybrid, který připomíná Ningyo z japonské mytologie – stvoření podobné rybě s lidskou hlavou, o které se traduje, že pomáhá léčit nemoci a prodlužovat životnost – byl předtím vystaven ve skleněné vitríně v chrámu, aby ho lidé mohli uctívat. uloženy před více než 40 lety. Dopis v krabici od mumie tvrdí, že exemplář byl chycen rybářem někdy mezi lety 1736 a 1741, ale pravděpodobně vznikl desítky let poté jako podvod k prodeji bohatým lidem, kteří chtějí zlepšit své zdraví nebo žít delší život.

Vědci z Kurashiki University of Science and the Arts (KUSA) v Japonsku se zmocnili mořské panny na začátku února 2022 (se svolením kněží chrámu) a začali studovat děsivý artefakt pomocí řady technik včetně rentgenu a CT ( počítačová tomografie) skenování, radiokarbonové datování, elektronová mikroskopie a analýza DNA.

Pokračování na další straně