Nebudeme si nic nalhávat – v každém domě je nepořádek. Neznamená to však, že by ji obývali lenoši, ale že jde o dočasný stav způsobený nedostatkem času.

Bohužel v některých domech je nepořádek neustálý. Když si to uvědomíte, je čas zapnout alarm, protože dům, ve kterém není pořádek, bude vždy přitahovat neštěstí a potíže.

Nepořádek na chodbě
Vždy byste měli začít chodbou, protože podle pravidel feng shui je to centrální dálnice domu. „Dav“ na této cestě často tvoří staré boty, kola, kočárky, oblečení a deštníky. Nepořádek na chodbě znamená, že v domě budou neustálé hádky, nedostatek peněz a spolubydlící odsud budou chtít „utéct“. Pokud vyhodíte odpadky, staré boty, odložíte bundy a deštníky, opravíte kola, „uvolníte si cestu“ za štěstím a ono vám bude moci zaklepat na dveře.

Ložnice
Toto je nejintimnější místo, kde se „kuje“ vaše osobní štěstí. Nepořádek v této místnosti může vést k nespavosti, hádce s milovanou osobou, problémům v intimní sféře.

Odborníci radí odstranit z ložnice vše, co přímo nesouvisí se spánkem a sexem. Televize a počítač jsou v této místnosti zcela zbytečné. Z ložnice by měl sálat klid a pohoda.

Postarejte se o to, co si do domu přinesete, zejména o to, co roky schováváte. Moc nepřemýšlejte a zbavte se harampádí. Vyhoďte z domu ty věci, které se vám léta hromadí a které vás dusí. Udržujte vzpomínky ve své hlavě, ne ve věcech.

Toaleta
Čím více nepořádku na záchodě máme, tím více skrytých tajemství ve svém životě máme. Čistý záchod znamená zbavit se nahromaděného vzteku a problémů v životě.

Pokračování na další straně