Stopy po ponožkách, které se objevují na vašich nohou, mohou být neškodné, ale pokud se vyskytují často, mohou prozradit důležité věci o vašem zdraví .

Pravděpodobně jste si všimli, že okraje ponožek někdy zanechávají na nohou načervenalé stopy. Pokud se to stalo jednou nebo dvakrát, je možné, že okraj vašich ponožek je velmi těsný, takže vás tlačí na nohu. Pokud se vám to ale děje neustále, pak je to znamení, že se vám vaše tělo snaží něco sdělit.

To je důvod, proč poukazuje na zdravotní problémy, které mohou odhalit stopy po ponožkách:

Stopy po ponožkách mohou být příznakem vysokého krevního tlaku
Pokud máte pocit, že jsou vaše nohy hodně oteklé, důvodem může být přebytečná tekutina, která se hromadí ve spodních partiích nohou. Z velké části to není bolestivé, ale nošení ponožek se může zdát nepříjemné.

Vysoký krevní tlak je způsoben zadržováním tekutin a ztěžuje srdci transport krve tělem. Tělo reaguje zadržováním tekutiny, která se většinou usazuje v nohou a chodidlech.

Křečové žíly
Když žíly na nohou zeslábnou, nemohou dostatečně rychle vrátit krev do vašeho srdce. Krev se pak hromadí v žilách na nohou a ty bolestivě otékají. To přispívá ke vzniku křečových žil.

Pokud máte pravidelně stopy po ponožkách, pak se vám vaše tělo možná snaží naznačit, že z vašich žil neprosakuje krev zpět do vašeho srdce.

Pokračování na další straně