6. ledna – Mars přechází do znamení Býka

Mars je velmi silná planeta, obdařená agresí a negativitou, zejména v takovém Znamení jako Býk. Nejnebezpečnějším dnem bude první den pobytu planety v tomto Znamení. Přechod bude docela tvrdý. K restrukturalizaci energetického sektoru dojde rychle a dramaticky. Je možné, že v tento den budou mít odpočívající lidé úzkostlivé myšlenky na práci, podnikání a problémy. Lidé kolem nich mohou být nekompromisní a tvrdohlaví, zvláště pokud Mars ovládá jejich znamení zvěrokruhu.

10. a 11. ledna – Merkur spojil Saturn a Jupiter

Dvě nepříjemná rande najednou. Saturn a Jupiter se nyní pohybují po noční obloze téměř současně a ve stejném bodě. 10. bude Merkur ve spojení se Saturnem a 11. – s Jupiterem. Tento aspekt je extrémně negativní, protože odhaluje vše nejhorší, co je na zúčastněných planetách. Trojice Merkur-Saturn-Jupiter to zvládne tak, že 10. a 11. leden budou nejnebezpečnějšími dny začátku roku. V dnešní době je lepší neriskovat, nezačínat nové podnikání a spoléhat se pouze na zdravý rozum a osobní životní zkušenosti, upustit od velkých transakcí a akvizic. 

30. ledna – začátek retrográdní rtuti

Toto je velmi špatný den. První den zpětného pohybu Merkuru je časem chaosu a zmatku. Všechno, co se děje kolem, obvykle lidi přiměje divit se a uvažovat, jak je to vůbec možné. Poslední dva lednové dny nám mohou způsobit spoustu problémů. Možné jsou selhání plánů, selhání komunikace a romantické plány. V sobotu 30. ledna a 31. neděle astrologové doporučují opustit dům co nejméně. Doporučuje se nechodit na dlouhou cestu a nedělat si schůzky. Nové známé mohou také přinést nějaké problémy.

Zdroj:esoteric