Použijte oranžovou:

Pomerančová kůra pomůže odstranit zubní kámen. Na noc si můžete zuby potřít čerstvou pomerančovou kůrou a nechat až do rána bez oplachování. Sušené pomerančové kůry se dají udělat na prášek jednoduchým mletím najemno. Může být přidán do zubní pasty. Pomáhá bojovat proti zubnímu kameni, odstraňuje mikroorganismy v ústech a přirozeně bělí zuby.

Sezamová semínka  :

Jedná se o velmi jednoduchý domácí prostředek, který vám pomůže odstranit zubní kámen. Vše, co potřebujete, jsou sezamová semínka. Pomalu žvýkejte hrst sezamových semínek, ale nepolykejte je. Vyčistěte si zuby suchým zubním kartáčkem se sezamovými semínky v ústech. Tato semena působí jako přírodní peeling. Čistí, leští zuby a pomáhají odstraňovat zubní kámen.

Ovoce a zelenina:

Tyto potraviny jsou chutné, ale mohou vám také pomoci čistit zuby přirozeně. Můžete žvýkat tyčinky jablka, melounu, mrkve nebo celeru. Musíte je jíst hodinu po jídle, odstraníte zbytky jídla, plak a zubní kámen. Navíc posílí dásně.

Jezte fíky:

Můžete jíst fíky a tímto způsobem si vyčistíte zuby a posílíte dásně. Jezte 3 až 4 kousky pomalu žvýkané. Proces stimuluje slinné žlázy a zvyšuje sekreci slin. Pomáhá čistit zuby, odstraňovat plak a zubní kámen.

Jahody a rajčata nastrouháme

Rajčata a jahody jsou bohaté na vitamín C. Tento vitamín je skvělý pro zdraví vašich zubů. Stačí je natřít na zuby a nechat na zubech působit alespoň 5 minut. To změkne zubní kámen. Poté si můžete umýt ústa fyziologickým roztokem. Další potraviny, které lze použít k odstranění zubního kamene, jsou citrony, bobule, paprika a papája.

Zdroj.fithacker