Podobné, i když méně složité chování je pozorováno u zástupců dalších polygamních primátů: například u makaků nebo paviánů. Jedním slovem totální vypočítavost a žádná vášeň.

Ženy tedy zvyšují mužovo sebevědomí a přibližují jeho orgasmus.Narozdíl od oblíbeného názoru mezi mladými muži není dívčí pláč v posteli ve většině případů instinktivní reakcí na nezapomenutelný vaginální orgasmus, ale jakousi manipulací (která dělá jsme podobní šimpanzům).

Více než 90 % mužů přiznává, že je vytáčí sténání partnerky v posteli.

A ženy to podle průzkumů rády zkoušejí: 87 % z nich křičí hlasitěji, aby milého zpříjemnily a zvýšily mu sebevědomí. Tento výkon však nevylučuje vlastní potěšení.

Druhým častým důvodem ženského křiku je touha přiblížit mužský orgasmus. 66 % dívek přiznalo, že občas používají sténání jako prostředek k urychlení procesu. Důvody jsou různé: nuda, nepohodlí, únava, bolest, potřeba se dostatečně vyspat před ranním setkáním nebo pomyšlení na hladovou kočku čekající doma. Ale neurážejte toho dobráka větou: „Pospěšme si!“

Jdeme
podle vzoru kina Možná by ženy byly tišší a muži nevnímali křik jako potvrzení své vysoké dovednosti v posteli, nebýt kina. Režiséři používají sténání v rámu k rozjasnění sexuálních scén, ke zdůraznění momentu organismu. Stejná zvuková technika se používá při výrobě pornofilmů.

Vědci se zatím neobtěžovali zkoumat vztah mezi erotickými scénami a naším chováním v ložnici. Mnoho odborníků ale nepochybuje o tom, že za mýtus „čím hlasitější křik, tím jasnější organismus“ vděčíme především jahodám a popkultuře obecně.

Се_kс není snadná práce
Vypořádali jsme se s ženským sténáním a křikem. Nyní přejděme k lapání po dechu, chrochtání, aham a vzdychání. Podle autora knihy The Science of Orgasm Barryho Komisaruka jsou mimovolní zvuky doprovázející sex spojeny s fyzickým stresem.

Zvuky Sex_sa jsou potřebné pro lepší ventilaci plic

Namáhat se musí hlavně muž. Jeho tělo potřebuje více kyslíku, začne častěji dýchat. A citoslovce se samohláskami jako „wow!“, „Ah“ a „ahh!“ přispívají k lepší ventilaci plic.

Zvuky vám pomáhají komunikovat bez plýtvání energií
Nemá tedy hluk v ložnici nic společného s vášní a intimitou? Tímto způsobem určitě ne. Profesor antropologie na New York University James Hayem tvrdí, že zvuky jsou nejjednodušší a nejvýstižnější formou komunikace, kterou může člověk použít.

Vášeň si nepotrpí na složité formulace a nudné návody. Mnohem přirozenější je vést partnery a sdělovat jejich potěšení sténáním nebo hlučnými vzdechy. Taková komunikace přispívá k vzájemnému porozumění, cítíte se navzájem lépe, sezení se proto ukáže být emotivnější než v hrobovém tichu.

Zdroj:hochu.ua