Souhlasíme s tím, že problémy nejsou jednoduché. Varovali jsme tě, že budeš potřebovat mnoho úsilí k nalezení odpovědí. No co, zvládli jste odpovědět na tyto otázky? Pokud ano, blahopřejeme. Nyní vám napíšeme správné odpovědi.

1.  Na místě, kde se nacházejí mladí lidé, dlouho nepršelo. Jinak by místo bylo zaplaveno a na mokré půdě by se nedokázali utábořit.
2. 
 Letadlo není dopravné, protože se používá v zemědělství, vypadá to, že rozprašuje hnojivo.
3.  Směr proudu můžeme určit díky plovákem.
4.  Je velmi nepravděpodobné, že turisté jsou zkušení. Mladý muž má příliš dlouhé lano a nepohodlně se mu šíje. Mladý muž, který štípe dřevo, je příliš blízko otevřeného ohně a nadýchá se špatného vzduchu.
5.  Můžeme usoudit při pohledu na oblečení na šňůře, že fouká silný vítr.
6. Nikdo. Ryba je koupena, díky ní můžeme zjistit, že je to mořská ryba a na obrázku je znázorněna řeka. Ukázalo se, že mladým lidem je jedna ryba málo, tak se snaží chytit další.
7.  Slunečnice již růst nebude. Zdá se, že ji někdo vytáhl ze země a položil na hromadu odpadků. Pokud by byla živá a rostla by, její horní část by směřovala k slunci. Díky stínu, který hází slunečnice na zem to vypadá, že naklání hlavu opačným směrem od slunce.

Zdroj:takprosto.cc