Žena nebyla celou tu dobu správně diagnostikována, což její situaci ještě zhoršovalo, ale i kdyby to bylo jinak, měla jen malou šanci.

Steven Lawrence, lékař, který se specializuje na infekční nemoci, uvedl, že lidé, kteří léčili Tamelu, nebyli dostatečně informováni o viru, aby rozpoznali jeho příznaky.

Rodina se rozhodla darovat tělo ženy pro vědecké a výzkumné účely. Odborníci se chtějí dozvědět více o viru Bourbon a zjistit, proč funguje tak, jak funguje.

Bohužel v současné době neexistuje žádná vakcína ani léčba. Je podezření, že virus je přenášen klíšťaty a jiným kousavým hmyzem, ale vědci to dosud nedokázali přesvědčivě potvrdit.

Pacient, který byl virem poprvé nakažen, měl několik dní před objevením se příznaků viru Bourbon několikrát kousnutí hmyzem na těle a plné klíště na paži. To vedlo vědce k přesvědčení, že klíšťata jsou hlavními nositeli. Přesto to nebylo možné dokázat.

Příznaky infekce Bourbonovým virem jsou vysoká horečka, bolesti hlavy, snížená chuť k jídlu, bolesti svalů a kloubů, únava, nevolnost, zvracení, průjem a vyrážka na břiše, hrudníku a zádech.

Abyste se chránili před kousnutím, noste venkovní oblečení s dlouhými rukávy a nohama a silným repelentem proti hmyzu. Pokud náhodou procházíte vysokou trávou, vždy pečlivě kontrolujte své tělo.

V současné době není známa žádná léčba ani metoda očkování. Řádné poučení o příznacích onemocnění je však nadějí pro minimalizaci počtu případů.

Ztráta nejbližší osoby pro rodinu Wilsonů je tragická. Mohou však být hrdí na to, že Tamelovo tělo bude pro vědu užitečné k objevování nových způsobů boje proti viru. Možná díky tomu dokážeme v budoucnu někomu zachránit život.

Zdroj:twojenowinki.pl