Ve svých 20 letech byl několikrát zatčen a během prvního trestu odnětí svobody na chvíli vypadl a rok a půl byl čistý, ale poté po druhém trestu odnětí svobody ustoupil. Poté, co její babička, která ji pomáhala vychovávat, a matka zemřely, si vzala muže, který ji týral.

Byl znovu uvězněn, a protože neměl peníze na kauci, strávil tam dalších 6 měsíců, a protože byl tak nucen k dalšímu vyléčení, měl čas pracovat sám. Začal o sobě psát pozitivní slova a několikrát denně tato prohlášení nahlas potvrzoval. Poté se mohl podívat do zrcadla a říct, že se miluje, a posledních 9 let se této praxe ani nevzdal.

Dokázal změnit svůj život tím, že se pustil do různých pozitivních aktivit, jako je cyklistika, turistika. Ona a její 15letá dcera se přestěhovali z Rochesteru do San Diega, kde také získala novou práci. Jeho další dvě děti jsou již dospělí, 28, respektive 29 let. Burton se aktivně zapojuje do programu Anonymní narkotika a podporuje ženy, které se snaží přestat.

Je pro ni velmi důležité mít blízko k lidem s podobnými ambicemi a účastnit se rušivých programů. Pomocí sociálních médií sdílí své zkušenosti a problémy, se kterými se potýká i po 9 letech, aby podpořila všechny své známé, kteří bojují se závislostí.

V květnu zveřejnil na Facebooku příspěvek, který se stal velmi populárním na sociálních sítích: „Nepodceňujte se. Nevíte, co může přinést zítřek, takže stojí za to začít dnes, “ napsal.

„Chci, aby viděli, že bez ohledu na to, jak jsme staří, můžeme kdykoli dělat nová rozhodnutí.“ To ale samozřejmě neznamená, že to nebude těžké, “ dodala Burton .

Zdroj:filantropikum.com