4, Bílé lanýže

Bílé lanýže jsou nejdražší ingrediencí na planetě, přičemž existuje černá verze, ale není tak drahá jako bílá. Toto jídlo je velmi chutné, i když mnozí říkají, že je spíše symbolem stavu. Jeden kilogram bílých lanýžů stojí asi 665 tisíc forintů.

5, kaviár z bílých perel albínů

Jedná se o velmi vzácný kaviár, který stojí 2,8 milionu forintů za kilogram. Tato speciální bílá ryba, albínský jeseter, žije v Kaspickém moři. Vše, co potřebujete vědět o tomto zvířeti, je to, že klade vajíčka velmi zřídka, obvykle až ve věku 100 let.

6, hamburger Juicy Outlaw Grill

Představíme vám nejdražší hamburger na Zemi, který vás ve skutečnosti nestojí za hrůzu kvůli jeho přísadám, ale jeho velikosti. Jeden hamburger stojí 1,5 milionu forintů, které „Juicy’s Foods and Ovation Food“ vyrábí vlastními rukama. Hamburger zobrazený na obrázku váží 30 liber. Šok, že?!

7, čokoláda Chocopologie

Nejdražší čokoláda na planetě pochází od Fritze Knipschildta, výrobce čokolády dánského původu. Uvnitř bonbonů je velmi hustá, velmi tmavá čokoláda, francouzský černý lanýž, který se nalije na krk 70% kakaovou pastou Valrhona a nakonec do jemného kakaového prášku. Jeden kousek čokolády stojí téměř 80 000 forintů.

8, černé kuře Ayam Cemani

Určitě jste už slyšeli o černém kuře Ayam Cemani. Toto plemeno drůbeže je záměrně chováno v Indonésii, ale není vyváženo do jiných zemí, protože se bojí ptačí chřipky. Je tak vzácné, že živá kopie stojí asi 65 tisíc forintů.

Zajímavost: V Malajsii je ho však tolik, že jeho cena nepřesahuje cenu zcela obyčejného kuřete.

9, sušená iberská šunka

Iberská šunka dostupná ve Španělsku je nejdražší šunkou na světě. V této zemi jsou iberská prasata krmena výlučně a výhradně žaludy a jsou připravovány speciální „pastviny“, které mohou odvážně a snadno kousat. Jeden kilogram sušené iberské šunky je přibližně. Odpovídá to 125 tisíc forintů.

10, losý sýr

Nejdražším sýrem na světě je losý sýr. Tento speciální mléčný výrobek se vyrábí jen na několika málo místech, počínaje takzvanou farmou „Moose House“. Sýr vyrobený z losího mléka je bílé barvy a nejvíce připomíná sýr feta. Jeho cena je asi 340 tisíc forintů.

Věděli jste o nich?

Zdroj:vilagunk.hu