Jak urychlit metabolismus

Existují způsoby jak metabolismus urychlit. Nejjednodušší cestou je konzumovat potraviny, které mají na něj stimulující účinky.

V tomto článku vám prozradíme jedno koření, které to dokáže. Pokud jej zkombinujete s vaší běžnou potravou, zrychlíte metabolismus a dosažení vaší ideální váhy bude mnohem jednodušší.

Studie provedená na Univerzitě medicíny v Íránu potvrdila, že některé koření pomohlo účastníkům studie výrazně snížit váhu.

Studie zahrnovala 44 žen s problémovou váhou, které rozdělily do dvou skupin. Obě skupiny během 3 měsíců konzumovaly zdravou stravu se stejným počtem kalorií.

Jediným rozdílem bylo, že jedna skupina si každý den přidávala 3 gramy práškové kmínu (česky: kmín), čili necelá čajová lžička do 140 gramového jogurtu.

Úžasný výsledek studie

První skupina, která si do stravy přidávala kmín, zhubla o 8 kilo více než druhá skupina, která si kmín nepřidávala.

Dokázalo se tím, že kmín dokáže účinně snižovat míru tělesného tuku. Zatímco první skupina ztratila 15% tuku, druhá jen 5%.

Kmín je velmi efektivní pro odbourání a spalování tuků, protože je bohatý na látku fytosterol, který dokáže zabránit ukládání cholesterolu ve vašem těle.

Kromě toho, mnozí experti mu také připisují vliv na zrychlování metabolismu. Proto, pokud chcete zhubnout, nečekejte a začněte si kmín přidávat do vašeho jídla už dnes.