Dobrman Pincher

Ušlechtilý, pohledný a… nebezpečný. Dobrman je velmi energický, zvídavý a pozorný.
Jedná se o univerzální služební pes s vynikajícím čichem. Ve srovnání se svými příbuznými, kteří žili ještě před 50 lety, je současný dobrman poměrně zdrženlivý a poslušný pes.

Sibiřský husky

Husky je jedním z nejstarších plemen psů a jedním z nejbližších ke vlků. Když se podíváte na fotografii tohoto roztomilého zvířete, prostě nemůžete odolat úsměvu. Kromě atraktivního vzhledu a bláznivé vytrvalosti má však tento pes nezávislý, dokonce i rebelský charakter.

Husky je jezdecký a lovecký pes. Proto je velmi aktivní, může vykazovat sílu a agresi, pokud jí neposkytne moc pohybu. Husky nemá instinkt ochrany hostitele, ve své výchově by měla zaujmout pozici vůdce a pak bude poslouchat příkazy a poslouchat.

Turkmenský Alabai

Potomek tibetského mastifa – Turkmenský Alabai je považován za dokonalého hlídací psa. Stejně jako sibiřské husky, Alabai je jedním z nejstarších plemen. Jeho historie se datuje kolem 4000 let. Pes byl přitahován k ochraně hospodářských zvířat před útoky divokých zvířat, protože alabaya je také nazýván vlkodavem.

Dnes jsou tato velká zvířata spolehlivými ochránci domova a domácnosti. Pokud se Alabai naštve, změní se v bláznivou šelmu, která se nezastaví před žádnou překážkou.

Bulteriér

Tento pes je výsledkem dlouholetých experimentů a křížení různých plemen. Je chytrý, silný a vytrvalý. Bulteriér má silný temperament, ostrý, tvrdohlavý charakter, je náchylný k nemotivované agresi.

Cane Corso

Italské plemeno psů, známé již od dob Římské říše. V polovině minulého století populace Kane Corso téměř zmizela, ale dnes jsou tito psi opět „v trendu“. Navenek pes působí děsivým dojmem, má však mimořádnou inteligenci a vyrovnaný temperament. Ke svému majiteli pes přistupuje opatrně, s jistým nadšením a láskou.

Čivava

Navzdory všem přesvědčením, že pouze velcí psi mohou být agresivní a nebezpeční, mezi malými plemeny se také vyskytuje poměrně málo „strmých“.Takže mezi psy je považována za čivava. To je způsobeno nestabilní psychikou a slabým nervovým systémem psa.

Čivava je velmi citlivá, takže okamžitě cítí agresi na svou stranu a chovají se podle toho.

Zdroj: ochmanity.com  

Zdroj foto: ochmanity.com