bolesti krku

Jablečný ocet má silné antibakteriální účinky a efektivně bojuje s bakteriemi, které způsobují bolesti hrdla.

Vypijte večer 1 čajovou lžičku jablečného octa zředěnou v troše vody hodinu před spaním a pak ještě jednou půl hodinu před spaním. Nepotrvá dlouho a bolesti vašeho hrdla pominou.

žaludeční reflux

Žaludeční reflux se vyskytuje tehdy, když klesne množství žaludeční kyseliny (ne jak si mnozí myslí, že když je jí příliš).

Špatně strávená potrava pak zůstává v žaludku, kyne a může se přes nedostatečně uzavřený svěrač žaludku dostávat zpět do jícnu.

Jablečný ocet zvyšuje kyselost v žaludku a podporuje vlastní tvorbu žaludečních kyselin, čímž účinně podporuje trávení.

Přidejte si proto čajovou lžičku jablečného octa do sklenice vlažné vody a vypijte to před spaním.

ucpaný nos

Jablečný ocet má vysoký podíl draslíku, hořčíku, vitamínu A, E, B1 a B2. Všechny uvedené látky pomáhají odstraňovat tvorbu hlenů v nosních dutinách.

Podobně jako v předešlých případech, rozmíchejte čajovou lžičku jablečného octa ve sklenici vlažné vody, vypijte před spaním a rychle uvolněte ucpaný nos.

špatný dech

Špatný dech je způsobován akumulací špatných bakterií v ústní dutině.

Tento problém vyřešíte tak, že zředíte čajovou lžičku v troše vody a touto směsí si chvíli budete proplachovat ústa podobně jako s klasickou ústní vodou. Po propláchnutí směs vyplivněte.

Dělejte to však jen chvíli a až po umytí zubů, aby kyseliny z octa nepoškodily zubní sklovinu.

škytavka

Smíchejte trochu jablečného octa s vodou a vypijte.

Látky obsažené v jablečném octě budou působit na nervy v hrdle, které jsou zodpovědné za vyvolávání škytání a měly by ho pomoci zastavit.