5) Dobrá paměť

Je dokázáno, že lidé, kteří denně konzumují med, mají mnohem lepší paměť. Také si snižují pravděpodobnost sklerózy ve stáří až dokonce na nulu. Navíc vápník obsažený v medu je snadno absorbován mozkem, což příznivě ovlivňuje jeho práci.

6) Zdravý spánek

Dobrý spánek je zárukou psychického a emocionálního zdraví každého člověka. Med přispívá k produkci serotoninu, který se mění na melatonin – hormon podporující rychlé usínání. Takže lžička medu před spánkem a dobrý odpočinek je zaručen.

7) Obnova zažívacího traktu

Na zlepšení trávení se doporučuje sníst lžičku medu na prázdný žaludek. Takový jednoduchý rituál vám pomůže vyhnout se výskytu nemocí, které se mohou spojovat s gastrointestinálním traktem. Kromě toho, na cestě do žaludku med zničí bakterie a uzdravuje rány na sliznici žaludku.

8) Antidepresivum

Glukóza, která je obsažena v tomto produktu, je nezbytná pro naše neurony. Je rychle absorbován do krve, což pomáhá uvolnit a zmírnit záchvaty a léčit psychické poruchy.

Dopřejte si každé ráno 1 čajovou lžičku medu na prázdný žaludek a 1 čajovou lžičku vždy před spánkem.

Můžete ho také nahradit cukrem při slazení čaje. V tomto případě však musíte trochu počkat, dokud čaj vychladne, protože teplota nad 60 stupňů zabíjí všechny užitečné látky v medu.

A ještě poslední tip jako med využít: pokud chcete antivirové účinky medu zvýšit několikanásobně, přidejte k němu česnek.

Jak vidíte, někdy nepotřebujete předražené léky a různé produkty na to, abyste mohli zkrášlit, klidně se vyspat a zbavit se zdravotních potíží. Važme si tedy toho, co nám příroda nabízí a chovejme se k ní s respektem …