Kávový filtr
Melittu Bentzetovou vadilo, že filtry z lnu se těžko vymývají a dokonce uvíznou v kávě . Začal experimentovat, po chvíli jeho syn použil list z učebnice. Byl tak úspěšný, že si svůj nápad nechal patentovat také v roce 1908 a založil svou společnost, která dodnes nese jeho jméno a prodává kávu, filtry a kávovary.

Melitta Bentzet byla tak úspěšná, že si svůj nápad patentovala v roce 1908 a založila svou společnost, která funguje dodnes.

Korektor
Bette Nesmith Graham pracovala jako hlavní sekretářka v texaské bance ve II. po druhé světové válce, kdy se začaly objevovat elektrické psací stroje. Práce byla usnadněna, ale chyby již nebylo možné napravit. Pamatoval si, že malíři také opravovali nedostatky bílou barvou, takže udělal totéž, a tak přišel se svým fantastickým vynálezem . Stále experimentoval s texturou inkoustu, dokud si v roce 1958 patentoval „Liquid Paper“ a poté jej v roce 1979 prodal za 47 milionů dolarů.

Bette Nesmith Grahamová přišla s fantastickým vynálezem.

Žehlící prkno
Původně to bylo opravdu jen prkno, které hodně trápilo švadlenu Sarah Boone . Na jedné straně, protože i když si mohl na prkno natáhnout sukně, bylo to příliš široké na to, aby si důkladně vyžehlil rukávy, a dřevo dokonce zanechalo otisk. V roce 1892 přišla s užší, polstrovanou a skládací žehlící deskou, kterou obhájila, a stala se tak první afroameričankou, která získala patent.

Sarah Boone se stala první afroamerickou ženou, která získala patent

Zdroj:unilife.hu