Když je dobré být malý

Geoffrey Kabat, lékař na Albert Einstein University of Pharmacy v New Yorku, uvedl, že několik studií zjistilo, že ženy vysoké 1,70 stop měly o 30 až 40 procent vyšší výskyt melanomu, prsu, tlustého střeva, konečníku a ledvin. – a šance na rozvoj onemocnění štítné žlázy ve srovnání s jejich vrstevníky vysokými 1,50 až 1,60 metru. Podle odborníků je to proto, že vyšší ženy mají větší orgány, více buněk, a proto mají větší šanci na rozvoj nádorů.

Nízké jsou také méně náchylné k chorobám způsobeným krevními sraženinami, takže ženy, které jsou vysoké 1,50 až 1,60 metrů, mohou být šťastné. Dámy větší než toto jsou ohroženy, protože mají delší oběhový systém, takže je pravděpodobnější, že někde vytvoří hrudku.

Existují však situace, kdy jsou upřednostňovány vysoké ženy. To je například případ zdraví srdce, protože u žen do 1,80 metru je méně pravděpodobné, že budou mít problémy se srdcem, než u kratších žen. I když je někdo vysoký, neopravňuje ho k tomu, aby pravidelně jedli, kouřili a pili hodně alkoholu v restauracích s rychlým občerstvením, protože to může stejným způsobem poškodit zdraví jeho srdce.

Vysoké ženy mají 50 procentní šanci, že do vysokého věku neztratí zdravý rozum, takže jsou méně ohroženy demencí.

Výška je také pozitivní, pokud jde o těhotenství a těhotenství. Najednou vysoké ženy pravděpodobně porodí a pravděpodobnost vzniku cukrovky během těhotenství je o 18 až 59 procent nižší.

zdroj:filantropikum.com