Takže kromě toho, že pobyt v příliš chlazené místnosti je nezdravý, protože teplotní rozdíl je příliš velký, ochlazení na 18 stupňů se zdá být pro peněženku nepříliš dobré. Mějte na paměti, že klimatizace by nikdy neměla foukat přímo na vás, protože to může způsobit negativní zdravotní následky, z nichž nejčastější jsou nachlazení a bolesti svalů.

Termostat a ventilátor pomáhají Místo toho, abyste nechali klimatizaci hořet celý den, zapněte ji na několik hodin, protože chladicí systém je nejužitečnější, když běží při vyšší teplotě po kratší dobu. Novější modely disponují chytrým termostatem, který automaticky přepne na nižší rychlost, když detekuje nepřítomnost lidí, a snadno jej propojíte s mobilním telefonem a regulujete teplotu. Pokud se právě rozhodujete, jakou klimatizaci si pořídit, vyberte si tu s nastavitelným termostatem pro nastavení požadované teploty.

Rada odborníků však zní, že pokud chcete ušetřit, nezapínejte klimatizaci, když tam nejste, ale rozhodněte se pro silnější chlazení po příchodu domů nebo těsně před příjezdem.

Čistota na prvním místě

A pokud se chystáte na rekonstrukci bytu nebo domu, zvažte instalaci stropního ventilátoru, protože takové proudění vzduchu přispěje k pocitu, že je v místnosti chladněji. Navíc, přestože o zateplení domu většinou uvažujeme v souvislosti s chladnými dny, jeho modernizace vám pomůže „neposílat“ spotřebovanou energii ven příliš rychle, takže náklady budou nižší. Jinak systém utratí více, aby získal totéž.