Znovunabytí zdraví

Jak slíbila, Sara se po promoci vrátila na Haiti. Byla odhodlána pomoci Nike vybudovat si zdraví a porazit svou nemoc – ale bez plného přístupu jako pečovatelka nemohla Sara mnoho dělat bez souhlasu Nikiny matky. Dělala vše pro to, aby její pasivní matka Nika nestála v cestě k uzdravení.

Navzdory všemu

Po dalším lékařském vyšetření, které si Sara vyžádala, lékaři zjistili, že Nika také trpí hydranencefalií. To znamená, že jí chybí velká část mozku, který je zaplněný míšní tekutinou – to svědčí o tom, že Nika měla vážný problém v děloze.

Sara se podělila o to, co jí Nikina matka řekla, že je možnou příčinou MRTIE.

„Uvědomil jsem si, že se matka (asi) pokusila o potrat pitím různých jedů. Maminka mi navíc řekla, že se pokusila Niku prodat do Dominikánské republiky na „výzkum“, ale nevzali ji. Bohužel, jakkoli je to hrozné, není to pro mnoho dětí s postižením na Haiti neobvyklé.“

Šla do Danitina záchranného centra a požádala o svěření Niky do jejich péče. Žádost schválili a vrátili se domů k Nikině matce… Maminka Nika bez váhání předala péči o dítě a tím byl boj o stabilní domov u konce! Ten den se přestěhovala se Sárou do sirotčince. Poté, po obrovském papírování, byla péče předána Sáře!

Budování života ve Spojených státech

Trvalo měsíce léčby, než se Nika dostala do tak zdravého stavu. Každý den byl boj o udržení Niky naživu, ale pro její novou hrdou maminku to stálo za to. Nika podstoupila operace na odtok tekutiny z mozku, implantáty, aby se tekutina v budoucnu nevracela, a další komplikované zákroky. Pak jim Bůh ještě jednou požehnal!

„Bůh znovu přivedl ty správné lidi, aby pomohli a otevřel cestu pro Niku. V květnu 2015 jí bylo uděleno lékařské vízum ke vstupu do Spojených států. 19. května 2015 dorazila do Ameriky! 27. května podstoupila druhou neurologickou operaci a byl jí implantován VP shunt. Tato operace výrazně zlepšila kvalitu jejího života. Nejen, že se její obvod hlavy zmenšil téměř o dva palce, ale také ztratila několik centimetrů na výšce. Také ztratila asi 2 kilogramy tekutin!“

Pro šťastnou matku a dceru se vše hledalo – Nika byla den ode dne zdravější, navzdory své problematické minulosti a znepokojivým prognózám.

Všechno nejlepší, Nika!

K jejím druhým narozeninám v novém domově s novou matkou, jejím přítelem Stephenem a všemi novými přáteli a členy rodiny Niki. Vypadá krásně (a velmi nadšená z dortu)!

Nika

Každý den s Nikem je požehnáním a Sara je vděčná za čas, který může strávit se svou neobyčejnou dcerou!

„S každým nádechem se vzpírá přesile a dokazuje, že nemožné je u Boha skutečně možné.“

Nika je opravdu malý zázrak a její síla inspiruje každého, koho potká!

Budoucnost vypadá pro Niku jasně – má obětavé lékaře a matku, která se nezastaví před ničím, aby se o svou dceru postarala. Teď si potřebují trochu odpočinout a užít si maličkosti mimo Nikiiny zdravotní problémy.

Zdravotní stav Niki se každým dnem zlepšuje a dokonce mohla poprvé zažít Velikonoce se svou novou rodinou! Sara vysvětlila, že její cesta odsud je v Božích rukou.

„Věříme, že Bůh tvoří každého z nás individuálně podle svého plánu, a pokaždé si volíme život. Víme, že učebnice toho o našem těle hodně řeknou, ale my se radujeme z toho, že nejsme jen těla, ale že máme i ducha a duši. Rozhodli jsme se milovat bez ohledu na prognózu a věříme, že KAŽDÝ lidský život má výjimečnou hodnotu.“

Je snadné vidět, že život Niki má významnou hodnotu!