„Velice nerad jezdím po těch částech silnice, které jsou v noci špatně osvětlené. Promiň, ale dnes to byl jeden z těch případů. Bylo už docela pozdě a obloha byla pokryta mraky. Doufal jsem, že se alespoň občas objeví Měsíc, ale tato má očekávání byla marná. Proto byla tma taková, že alespoň oko vypíchli. Jediné světlo, které prorazilo tento tmavý závoj, bylo světlo z předních světel mého auta. I když, upřímně řečeno, ani z nich nebyly příliš užitečné. Vzhledem k tomu všemu jsem nijak zvlášť netoužil jet rychle. Kdo ví, co mě může čekat za další zatáčkou. Ale právě proto jsem měl možnost vidět, jak pes smutně přeskupil tlapky na kraji ulice. Nejprve jsem se rozhodl, že se mě to netýká. Ale v příštím okamžiku mi jí bylo velmi líto, tak jsem zastavil a vzal ji s sebou. Snad budu mít štěstí a bude mezi vámi jeho majitel? Prosím, pokud je váš nebo víte, komu patří, pak mě určitě kontaktujte.“

Muž svou zprávu doplnil několika fotografiemi, které všechny lidi uváděly do bezvědomí. Z nich jasně vyplynulo, že autor vzkazu na silnici vůbec nesebral psa, ale malé telátko. Jak mohl dospělý muž udělat takovou chybu?

Uběhlo pár dní a tento příběh dostal své pokračování. Poté muž zveřejnil následující zprávu věnovanou stejné situaci.

Tentokrát nahlásil, že ho ohledně nalezeného zvířete nikdo nekontaktoval, a tak neví, kde by mohl být majitel tohoto nešťastného psa.

Zároveň řekl, že se už několikrát pokusil nakrmit svého náhodného hosta – všechny jeho dobré impulsy byly tak silné. Pes ale z nějakého důvodu odmítl nabízené kosti sníst.

Ale není se čemu divit, zdá se, že se jí tak stýskalo po domově, že nemůže dostat ani kousek do krku. Skutečná chudinka! Kde je vidět, že pes měl důvody odmítnout chutnou kost.

Ale reakce uživatelů byla velmi nejednoznačná. Někomu se taková vzrušující péče o „psa“ bez domova líbila. Byli ale i tací, které zachvátilo hrozné rozhořčení, prý člověk nemůže být tak slepý, aby si spletl tele se psem.

„Samozřejmě, že mám příšerný zrak se známkou -3 a také si můžu často splést balíček s kočkou, ale i na mě je tohle už moc. Dokonce i já bych dokázal rozeznat tele od psa, a pokud ne, tak se objevilo alespoň podezření,“ uvedl jeden z komentářů.

„Sám jsi řekl, že ses ho snažil nakrmit. Netrápí vás něco i tady? Zblízka jste si určitě měli všimnout výrazného rozdílu, “rozhořčil se další uživatel.

Obecně platí, že směrem k muži pršelo daleko od nejpříjemnějších epitet. Lidé nešetřili upřímnou kritikou. Navíc se našli i tací, kteří upřímně „pochybovali o jeho duševních schopnostech“.

Navzdory všem okolnostem takové bouřlivé poznámky uživatelů vyznívají zbytečně hrubě. I když se mezi celou tou kohortou „nespokojených“ našli i tací, kteří si hravý tón těchto zpráv snadno uvědomili.

Pokud jde skutečně o vtip, pak je nutno uznat, že smysl pro humor lze tomuto muži závidět. I když je to dost specifické.

Z toho všeho bych si dovolil vyvodit malý závěr, že byste neměli jezdit v noci po neosvětlených silnicích. Situace s tímto teletem zní opravdu legračně, ale nikdo netuší, v co by se mohla zvrtnout, kdyby se to skutečně stalo. Buďte maximálně opatrní a dbejte na svou vlastní bezpečnost.

Zdroj:vk.com