Rozhodnutí přišlo na ženu, když umývala nádobí. Jeden pohled na gumové rukavice stačil mamince, aby pochopila, co miminku chybí.

Yamil vzala látkovou rukavici, naplnila ji semínky a pak celý den seděla u postele svého syna a procházela se s ní, aby nasála ženinu vůni a teplo.

Vynalézavá matka při odchodu z nemocnice Zachariáše opatrně vložila do rukavice. Výsledek předčil všechna její očekávání.

Dítě nemělo tu noc žádné problémy s tepem ani dýcháním. Od té doby šly chlapcovy záležitosti sebevědomě dobře. A poté, co byl Yamilův syn propuštěn z nemocnice, matka náhle zavolala zdravotní sestru!

Požádali vynalézavou ženu, aby vyrobila několik dalších stejných rukavic pro další děti na jednotce intenzivní péče. Yamil okamžitě souhlasil s jejich nabídkou a brzy byla Zachariasova matka doslova zavalena objednávkami! Dnes jsou rukavice Zaki mezi rodícími ženami neustále žádané. Tyto neobvyklé polštáře jsou pojmenovány po prvním miminku, které je vyzkoušelo. Lékaři dokázali, že jakýsi vynález dětem opravdu pomáhá. 

Když drobky spí v těchto rukavicích, počet výrazných respiračních poruch u miminek se několikanásobně sníží. Během let od narození Zachariáše zachránily rukavice po něm pojmenované desítky miminek!

Zdroj:yandex