Jídelna

Pokud jde o nejlepší místnost pro instalaci zrcadla – odborníci se domnívají, že je to jídelna. Reprezentuje totiž naši schopnost udržet si bohatství a všichni chceme, aby to bylo něco, co se trochu více odráží v našem životě.

Kuchyně

Pokud jde o kuchyni, odborníci na feng shui se vyhýbají umístění zrcadel, zvláště pokud jsou čelem k troubě, protože se věří, že tato poloha s sebou přináší negativní energii.

Většina odborníků vás u zrcátek upozorní, abyste si dávali velký pozor na to, co se v nich drží.

Zrcadla jsou skvělou volbou, když chcete provést rychlou změnu a přinést více světla, ale musíte se ujistit, že odrážejí krásné scény, ne hromady bankovek.

Chodba

Zrcadla na chodbě jsou pozitivní věcí, kromě případů, kdy jsou umístěna ve spodní části chodby, kde mohou zpomalit tok energie.

Obývací pokoj

Zrcadla v obývacím pokoji zpravidla dělají setkání veselejší, protože zdvojnásobují počet přítomných lidí. Mohou však také zdvojnásobit negativní energii, pokud jsou hosté negativní, takže si dejte pozor, koho pozvete jako hosty.

Postel a gauč

Další místo, na které odborníci varují, že není dobré pro zrcadlo, je za nebo nad gaučem či postelí.

Jak vysvětlila odbornice na feng shui Marian Gordon, těžké a objemné předměty nad postelí, gaučem nebo křeslem nepřicházejí v úvahu, protože feng shui je svázáno s pocitem bezpečí a je těžké se cítit bezpečně, když vám nad hlavou visí něco těžkého.