Úřadům se tato fotografie nelíbila, protože se na ní dá posoudit skromná strava studentů. Ve skutečnosti jedno dítě nemá více než 200 gramů kukuřice, trochu zelí a láhev vody. Není tlustý, že? Ale v Severní Koreji si to nemyslí, ale také nespěchají, aby ukázali pravdu.

Obytné budovy, Kaesong 2011

Popraskané základy, děravé střechy a nezatažená okna jsou tím, jak vypadají obyvatelé Kaesongu blíže k hranicím. Úřady samozřejmě požádaly o odstranění této fotografie z internetu, ale fotograf odmítl.

Žena protestuje proti fotce, Hamhung 2011 Lidé

v zemi se neradi fotí: publicita je odsuzována a děti vstřebávají postoj „ať se děje, co se děje“ s mateřským mlékem. Kromě toho tito lidé vypadají vyčerpaně.

Ženy ve vojenské uniformě, Pchjongjang, 2012

obrázky z Koreje

Ano, ženy slouží na stejné úrovni jako muži a ne dobrovolně. Situaci komplikuje skutečnost, že životnost je 7 let a podmínky jsou velmi náročné: studené baráky, mizerné jídlo a trojnásobné pracovní zatížení.

Rozbitý kamion, 2011

obrázky z Koreje

Pro všechna auta není dostatek paliva a lidé mimo město jezdí na plyn. Není divu, že se v důsledku toho stroje porouchají. Navíc už nejsou moc kvalitní a moderní.

Tramvaj, Pchjongčchang 2012

obrázky z Koreje

Stav veřejné dopravy v Severní Koreji zanechává mnoho přání. Rez, popraskaný lak, rozbitá okna – to je to nejlepší, na co se mohou obyvatelé země spolehnout. Často lidé jezdí na kárách a nepřemýšlejí o něčem víc.

Ostnatý drát na pobřeží Japonského moře, 2008

obrázky z Koreje

Foto: Flickr

Drát je pod napětím. Úřady to vysvětlují tím, že zemi je potřeba chránit před invazí nezvaných hostů. Ve skutečnosti je tento plot ochranou před útěky, o kterých sní mnoho obyvatel země.