Doktora se dotkla rodinná anamnéza. Spolu s kolegou Dr. Ghali se specializují na chirurgii obličeje a léčbu dětí.

Ghali pracuje v nemocnici Shreveport v Louisianě a nabídl pomoc rodině. Poskytl jim útěk do Spojených států a léčbu.

Lékařské postupy měly být dlouhé a bolestivé. Všichni souhlasili, že dívka bude po svém boku potřebovat rodinu. Ale to není vše.

Nezisková organizace Willis-Knighton Health System se zavázala uhradit veškeré náklady, a to jak na cestování, tak na lékařské ošetření.

rakovina6

Melyssiny rodiče tomu nemohli uvěřit.

„Zoufale jsme chtěli zachránit život naší dcery.“ Lékaři v Brazílii nám řekli, že Melyssa zemře, protože způsob, jakým s ní chtějí zacházet, by byl příliš škodlivý pro její slabý imunitní systém, “ řekla matka.

Brzy poté utrpení dívky mělo skončit. Když lékaři zkoumali tříleté dítě poprvé, byli šokováni, když zjistili, jak velký je nádor. Začal útočit na dívčinu čelist a zuby. Stal se parazitem, který postupně napadal Melyssino tělo.

Ukázalo se, že operace byla mnohem závažnější, než se původně předpokládalo. Existuje možnost, že by selhal.

rakovina7

Velký den konečně přišel. Rodina nervózně čekala, až se situace vyvine. Hodiny tikaly a v sázce byla šance na přežití dívky. Nakonec byla operace po 8 dlouhých hodinách dokončena. Lékaři dokázali odstranit nádor přesahující 2 kg a vše bylo v pořádku.

Dívka mohla začít novou kapitolu svého života a když se probudila, nevěřila tomu, co viděla v zrcadle.

rakovina8

Operace jí zanechala na tváři značnou jizvu, ale Melyssa nikdy nevypadala tak zdravě. Určitě se cítila lépe než kdy jindy. Byl to nejlepší den pro ni i její rodiče.

O několik týdnů později mohla dívka normálně jíst.

rakovina9

Přestože má před sebou ještě dlouhou cestu, její situace je mnohem lepší než kdy dříve. Během příštích 10 let bude muset pravidelně navštěvovat svého lékaře, aby sledovala, zda se nádor nevrací.

Bude to stát spoustu peněz, ale neziskové organizace se ujistily, že pomohou rodině, dokud nebude dívka úplně zdravá.

rakovina10

Melyssa je opravdu odvážná dívka.

Díky svým rodičům a zkušeným lékařům dokázala překonat strašlivou nemoc, která ohrožovala její život. Je úžasné, co se může stát, když si pomáháme.

Zdroj.newsner