4. Průmyslové houby:

Inspektoři během vyšetřování našli kontaminované houby z Číny. Čínští výrobci neváhají své průmyslové houby označovat jako bio. Vždy se snažte hledat zdroj svých hub a hlavně kupovat bio a místní.

5. Čínský česnek:

Česnek z Číny je silně postříkán pesticidy. Po jeho konzumaci následuje nepříjemná pachuť, po chemickém odvaru.

6. Kuře:

V Číně je ptačí chřipka a další alimentární nemoci běžné. Čína navíc produkuje více pesticidů než kterákoli jiná země na světě a je znečištěná kvůli rozmachu masové výroby a průmyslu.

7. Plastová rýže:

Plastová falešná rýže se vyrábí v Číně z brambor a umělé syntetické pryskyřice. Dlouhodobé účinky této potraviny mohou být rakovinotvorné.

8. Bahno (prodává se jako černý pepř):

Prodejce v Číně sbíral bahno a prodával ho jako černý pepř a také bral mouku a prodával ji jako bílý pepř. Říkejte tomu, jak chcete, a prodejte to!

9. Průmyslová sůl:

Průmyslová sůl není vhodná k lidské spotřebě, ale jako stolní sůl se prodává již 13 let! Může způsobit velmi škodlivé účinky, jako jsou psychické a fyzické problémy, problémy s hypotyreózou a také poruchy reprodukčního systému.

10. Zelený hrášek:

Falešný hrášek byl vytvořen ze sněžného hrášku, sójových bobů, se zeleným barvivem a disiřičitanem sodným. Je to chemická látka používaná jako bělidlo a jako konzervační látka.

Tyto hrášky nezměknou a voda z jejich vaření získá nepřirozenou zelenou barvu. Vyhněte se tedy hrášku z Číny.

Zdroj:cuisine-et-sante.net