Fotografie, kterou nikdo lhostejně neprojde

Fotografie, která se objevila na webu, jsou vytvořena v zimní scenérii. V jeho středu vidíme černou postavu. Pro některé je to černý pes, pro jiné muž s batohem, směřující k lesu.

Redakce britského metra se rozhodla, že je čas požádat o vysvětlení dvou interpretací téže fotografie Lee Chambers, psychologa pro životní prostředí. Odborník nepochybuje, že otázka vnímání zcela odlišných znaků uživateli internetu souvisí s jejich osobností a duševním stavem.

„Nepochybně hraje důležitou roli při vnímání fotografie místo, kde vaše oči nejprve zaostří na fotografii.“ Ale to, zda vidíte psa, který běží k vám, nebo muže, který utíká v grafice, je také ovlivněno vaším současným duševním stavem “ – vysvětluje psycholog.

„Pokud jste v poslední době pociťovali pocit úzkosti, je pravděpodobnější, že na fotografii uvidíte muže, který utíká, a interpretovat optickou iluzi z pohledu lemovaného pocitem nebezpečí,“ dodává.

Ti, kteří mají problém důvěřovat lidem a nemají pozitivní pohled na život, pravděpodobně uvidí na fotografii muže utéct. Zbytek – roztomilý černý pes.

„Uvidí to lidé, kterým v současné době nechybí mír a sebevědomí.“ Pokud jste optimističtí, máte větší šanci vidět něco, co vstoupí do vašeho života “ – říká odborník.

Řešení optické iluze: černý, chlupatý pes hrající na sněhu. uhádli jste? Dejte mi vědět v komentáři!

ZDROJ: PAPILOT